Lurvas... IGEN !!

Nu har han gått för långt. TVÅ GÅNGER på mindre än fem minuter hann han hoppa ut........ Vad säger man??  Denna gången satt jag ute på och läste i det fina vädret, det har ju alltid gått så bra förr!! Han var och försökte lite, och ja sa åt han. Sen helt plötsligt så tvärhoppa han och i samma hopp hoppade han till taket! Jag hann ju inte ens blinka!!! 
Smidig kattjäkel det där är!
Snabbt på med skorna och in med han, jag tänkte att nu ska jag stå beredd... Javisst det gjorde jag oxå, stod just brevid där han hoppar ut.... Tror ni jag hann reagera? Nej.....  Jag hann röra mig ungefär 2 cm innan han var på taket och snabbt nere på backen (han kommer nog ihåg att han blev upptagen från taket från en annan balkong förra gången han hoppade ut, så därför han var så snabbt nere på gräset....)
Som tur var så är han väldigt lätt att fånga in ;)  Och jag kan ju som inte va arg på han just när jag ska fånga in han heller, för då kanske jag inte får tag på han där ute.... Så hur gör man då?
Nej jag måste fixa det där nu! Kan inte ens sitta ute med han längre? Dumma katt!

Hade tänkt lägga upp bilder från i torsdags, men datorn gör inte riktigt som jag vill så jag orkar inte bråka med den längre... Ska ta o börja göra mat sen iväg o jobba igen så ja får försöka fixa bilder imorgon.

None

Tandläkare

3½ år sen jag var hos tandläkaren. Inte nå vidare bra kanske... Har bara aldrig blivit så att jag har tagit mig iväg dit... Så idag var det "äntligen" dax. Tio över tio satt jag mig i skräckens stol. Ja, jag hatar tandläkare! Finns inget värre! De är inte precis försiktiga i min mun och har aldrig varit...

Tandsten till tusen hade jag såklart, vilket jag iofs visste om då jag inte använt tandtråd på 4 år :o Men att ta bort den där tandstenen är ju värre än döden själv! Tandläkaren hade nån borrmaskin som han körde in i tänderna och tandköttet så det ilade i hela kroppen. Fy farao (som Lotta skulle ha sagt)!! Låg och nypte mig själv i handen så hårt det bara gick, kände ingenting i handen och ändå har jag ett rött märke efter mitt nyp....

Men trott eller ej så hade jag inga hål *applåd till mig*. Jag har ju dock en tand som gått sönder som han skulle vilja laga, men jag frågade va de kostade och när han sa 700 så var det ganska lätt och säga "nej tack" . Den får ja laga sen om ja börjar få ont där.

Huvva, nej nu är det över iaf och nu slipper jag en tandläkare det närmsta året som tur är!! Ska försöka bli bättre på att gå till tandläkaren dock. Kanske är värt det...?


Tandläkarskräck?



None

Frasses

Idag har jag och lillebror svullat på Frasses. Vi diskuterade en mycket viktig fråga; Hur kan nån bli less på frasses??
Inte ens när jag åt där 2-5 ggr/veckan så blev jag less haha! Kom bara fram till en sak; Frasses is teh shit! 

Bilden tagen från frasses.se

Var även och lånade slagborren av Jimmy och sen köpte lite plugg o skruv så här ska borras!! :) (sen när vi får det där som kallas tid ;) )


Imorgon blir det stadsfesten med vänner jag inte träffat sen jag gick ut högstadiet! Spännande! :) Kommer bli mycket trevligt. Även Linda kommer förbi så jag ska tvinga med henne ut sen när hon väl är här! ;) 

Men nu; en film och lite kvällsfika.

None


Gardiner till kök

Var förra veckan och köpte gardiner till köket. Jättefina och billiga! ;) 

'
Ser ni svansen? ;)
Tuffe älskar de nya gardinerna och sitter väldigt ofta bakom dom ;)


Sen lite blommor (som katterna förhoppningsvis inte äter, har ni nått tips på "kattfria" blommor?) och kanske en lampa så kommer det bli jättefint!
Det jag hatar är att fönstrena öppnas inåt, och det finns inga vädringsluckor heller och vi har typ öppet fönstret dygnet runt för det blir så varmt här inne. Så det är väldigt svårt att ställa nått i fönstret just nu :/

Nu ska ja se serier o fortsätta att vila mig. 37.6 c på  morgonen så ja känner mig inte speciellt pigg.

None

Sjuk

Jaha, nu har man lyckats med bedriften att bli sjuk oxå!
Förra veckan hade jag riktigt ont i halsen och trodde det skulle bryta ut, men det gick bra och jag trodde allt var lugnt. Sen efter midsommar så har jag fått värre och värre hosta och idag så gick jag hem efter lunch från jobbet. Allt snurrar och jag är jättevarm. Sov kanske 1 timma i natt pga allt hostande, vakande var 5:e minut och inte ens te gjorde saken bättre! (eller jo i 2 minuter kanske) Hade inte speciellt mkt feber när ja kom hem, bara 37.5 men det känns att det är på väg.... och min röst ska vi inte prata om! Den är dock på väg tillbak men ja låter som en gammal alkis som supit i flera år ... :p

Funkade nog inte så bra med min plan att supa bort alla baciller på midsommar! ;o

Blir att vara hemma imorgon iaf och se om lyckan vänder eller om ja bli liggandes i nån dag till. Dricker iaf "Kan Jang" så ja hoppas på att det hjälper ...


Midsommar

Midsommar kommer firas hos Malin, med vänner. Grillning, musik, dricka och skojj står på schemat! Kommer bli mycket trevligt! Sen imorgon ska vi och fira mamma som fyller år (fast inte förrän nästa vecka egentligen).

Ha en trevlig midsommar allihopa!



Jobb jobb jobb....

Mina senaste dagar har bestått av jobb jobb o åter jobb. Och en liten tripp till Piteå med Malin. Fullt upp med andra ord! Kommer nog va rätt dålig på att uppdatera i sommar då mitt liv typ kommer vara på jobbet! meen vi får väll se :)

E för trött för o skriva nu iaf så nångång när ja orka så försöker ja uppdatera med nå vettigt! :P

Lurvas did it again

Lurvas har varit ganska duktig på senaste, inte visat nån tendens alls till att hoppa ner från balkongen. Så nu fick de vara där, inte utan uppsyn såklart men ja kolla lite då och då. Det har funkat så bra senaste tiden att bara kolla till han ibland... Tills idag!  Gick på toa, och när ja sitter där hör jag *DUNS*  springer ut o no jävlar sitter han på taket igen! Skräpkatt!!! Men skitstolt var han då iaf!  Snabbt på med skorna så sprang jag ut och tog med hans favoritråtta, men va sjutton tror jag själv, att han ska hoppa ner i famnen på mig?  Nej där stod han o gotta sig åt matte som stod och försökte locka.  Våran granne var ute på balkongen och sa åt mig att komma upp till henne, de har taket som under dom och det skulle bli lättare därifrånn. Så jag sprang upp dit och lyckades locka han nära balkongen där jag fick ett grepp om nacken och kunde dra upp han. Skräpkatt !! 

Måste fixa nått så han inte kan hoppa ner där igen, blir galen på han!!!

Nu kom linda :D

Nya möbler *bild*

Nu är snart allt på plats. Fick hjälp av Jimmy att hämta rumsbordet idag. Tack!   Fick även den sista billyhyllan så jag ska bygga ihop den lite senare hade jag tänkt. Så efter det är vardagsrummet i stort sett klar... Iaf med möbler! Sen är det det dära småplocket som saknas, som nått på väggarna o i bokhyllan osv. Men det kommer så småningom :)

Här har ni lite bilder av allt det nya:

Byggkaos!


Sänggaveln


Rumsbordet


tv-bänken




inget är speciellt ordnat just nu i lägenheten, ligger saker lite överallt. Man får ta en sak i taget! :)




None


bonska me tanterna!


Ida ha ja jobbe heeele daan o umgåtts me gamtantern o prata om kossern! Mkt mysit!
He jer som slött ve jobbe o man få deil o prat bonska ve tantern!

Fattar ni hur skönt de är o prata bonska istället för stockholmska?? Tanterna i sthlm fatta aldri va ja sa! haha men här får ja prata hur ja vill o dom fattar allt! :D

Sex and the city



Snart kommer sex and the city på bio! 
Gissa vem som ska se!!

Träningsvärk

Ja e fan inte tränad alltså! Eller hur förklarar ni min träningsvärk i hela ryggen, armarna och tillome mellan tummen o pekfingret!??!!!?  Blev ju en hel del bärande och skruvande av möbler igår, men ändå! Träningsvärk mellan tummen o pekfingret!! Fattar inte!? 

Ska in till stan o köpa skruvdragare!  Så ja slipper träningsvärken!!! haha ;)




Tror inte att byggare bob får sån träningsvärk inte...

leverans!

Vid halv 11 plingade det på dörren och där stod en guling jag tyckte var väldigt bekant. Iallafall hjälpet han mig att bära in allt i lilla hallen där nere och just när vi lyckats få in allt kom Joel som glatt började prata med denna guling. Gulingen såg inte alls lika igenkännande på Joel... Vi kom iaf fram till att det måste ha varit Ironbar! Om det sen var det eller inte, det vet vi inte :) Ett paket med billybokhyllan var skadat så jag ringde och det kommer förhoppningsvis en ny bokhylla imorgon, eller på torsdag!

Strax efter 11 kom nästa lastbil med vår diskmaskin. Jag och Joel hade varit duktiga och lyckats få ut skåpet där diskmaskinen ska stå. Med lite våld går allt! Så nu står diskmaskinen på plats, dock inte ikopplad för sånt fattar varken jag eller Joel! :) Längtar tills vi får börja använda den!!!





Efter lite bärande var vi ju tvungna att ta en liten paus med CS. Joel fick min dator och jag tog Ibbes....
Spelade på hans config! Herregud säger jag då! Skitskumma knappar! Ska skälla på han, sådär går ju inte o spela!!! ;)


Vi hann bygga ihop en billybokhylla innan vi blev hungriga och for ner på stan och åt på......
Frasses!!
Oväntat va? ;) Ett miniskrov fick det bli idag.
Sen knatade vi vidare på stan, lite olika affärer och så gick vi även förbi Ibbe för de skulle ha fått in sonyericsson g900 idag. Men leveransen hade inte kommit så det blev ingen titt på min blivande telefon idag :/


Tack för hjälpen idag Joel!!!


Måste visa bild på vårt fina golv i hallen oxå!!


Snyggt va? :)


Nu ska ja försöka fortsätta med byggandet!!

puss
None

Shoppinglista

Tänkte uppdatera med en liten shoppinglista från min och Joels tripp till Haparanda.

  • Billy bokhyllesystem (ni ska få se bild sen när det är färdigbyggt!)
  • Sängram (Hopen)
  •  Tv- bänk  (Tobo)
  • "hurts" (att ha under datorn, Mikael)
  • Bänkskiva (databord)
  • Glas
  • Matburkar
  • blomma
  • 2 taklampor
  • Grundtal - stång plus olika tillbehör
  • galgar
  • papperskorg
  • grytlappar/vante
  • spotlights
  • "hylla" + konsoller
  • Kombinerad griffeltavla/nyckelhängare/post/magnet
Hmm, det var nog allt? Iaf vad ja kan komma på nu! Jag kommer uppdatera med bilder eftersom allt blir klart så ska ni få se ;)



Som ni ser står ordet ingång på både svenska och finska. Alla som jobbade i butiken (eller åtminstone 95%) kunde både svenska och finska. Alla skyltar stod på svenska och sen finska...  
Man såg tullhuset när vi var på IKEA, hade tagit oss 5 minuter att gå över gränsen.
Detta är bland de bättre IKEA-husen jag varit på, om inte det bästa! Myyycket mycket bättre än IKEA på kungens kurva och jag tyckte även att det var snäppet bättre än Sundsvall, nu var det ju iofs bra länge sen jag var i Sundsvall men :)
Jag är iaf väldigt nöjd!



vardagsrummet kommer bli klart denna vecka! Det ska bli så skönt! Då får vi börja packa upp från lite kartonger igen, för just nu stå det typ 15 kartonger i förrådet och bara väntar :S  Väldigt onödigt!!

Nu väntar en middag med Malin. Det ska bli trevligt! :)


puss
None

Imorgon ...

  ... Kommer IKEA sakerna + diskmaskin! Weii ! :D    Vet va ja ha o göra dom närmsta dagarna. Byggare bob! 

IKEA

*pust*

Att vara på Ikea är både tidskrävande och pengakrävande!! Åkte 7 i morse, kom hem 20. Några tusenlappar fattigare, men massa möbler och saker rikare. Har hunnit sätta ihop en liten hurts som ska befinna sig under vårat kommande databord! Möblerna kommer i veckan (+ diskmaskin och rumsbord) så de kommer bli ett jävla göra med allt byggande!

Är helt slut! Så nu har jag tvingat Ibbe att vi ska se en dålig film så ja får somna i hans knä. Hoppas på att få sova ut något sånär imorgon, blir en heldag i Svansele och de små katterna ska få följa med och springa ute. De behöver göra av med lite energi!


Uppdaterar senare med inköpslista!



Ps.
När jag kom hem från IKEA har mamma och pappa varit så underbart snälla och lagt hela hallgolvet plus tapetserat det som var kvar i hallen. TACK !!!!!


None


Haparanda

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, var ett  tag sen ja skrev nu :P  

Iaf så har jag hunnit vara hundvakt, jobbat, solat, shoppat, umgåtts, spelat guitar hero, varit till svansele de senaste dagarna!  De har varit härliga dagar! :)  Synd att solen svek oss idag! Men tur för jag o Joel för då kan vi åka på IKEA i haparanda imorgon! Vilket vi ska göra kl 7 på morgonen, så jag ska ta o krypa isäng så ja orkar köra de ~30 milen som det är upp till happis.

Undra om man skulle tagit en sväng förbi finland o köpt lite sprit? :)



Uppdaterar senare, ids int nu!

Kycklingbiffar

Jobbat 7-12 idag, tänk om man alltid fick jobba sånna dar! Det vore skönt!!! :) Sen har ja varit på delegering. delegering brukar ta max 30 min och idag tog det 1 tim o 15 min (!!?) aningens dryygt!!



Jag har gjort kycklingbiffar idag, för första gången! Vilket kladd det blev!! :o Jag - som är van vid vanliga nötfärsbiffar och den konsistensen - blev aningens förbryllad över den smeten jag nu hade i bunken! Hur tusan var det tänkt jag skulle forma ett par biffar av nått som mer såg ut som en muffinsmet? Nåja, jag löste det spå det sättet att jag kladdade ut biffarna på stekpannan istället. Runda och fina? Njaa. Men väldigt goda iaf! ;)




Mästerkocken  - det är jag det! ;)



Har även hunnit sitta ute i solen ett tag idag! Riktigt skönt! Blir alldelens för lite av den varan när man bara jobbar.
Imorrn ska jag nog vara dagmamma till Keya igen, det ska bli väldans mysit! Trots att ja få kliva upp tidigt imorrn oxå ;)

Puss
None







Lurvas *bild*

Kan man annat än le ? :)



image198





image197




gardiner

Idag har vi handlat gardiner + blomma.
Eller bara till vardagsrummet, men bättre än inget ;)


image196


Dålig bild, men ljuset gjorde att de va svårt o ta en bra bild!
Ska köpa ett par svarta längder oxå, så kommer det se lite bättre ut.
Katterna har redan hunnit smaka på blomman, så hur länge den blir kvar återstår att se ;)

image188

RSS 2.0