Johan är min idol!

Johan Palm. Vilket musikgeni!  16 bast och redan så grym! Han påminner mig om Amanda, inte världens bästa röst men hela han, scennärvaro och hans säregna röst blir ett mycket bra koncept. Min röst ligger på Johan, min nya idol!


Bildkälla: tv4.se



Ny design....

Eh ja, se vad som har hänt! Typ en ny design...
 Har sutte alldelens för länge nu och mixtrat så ja, de får duga för stunden. Skulle va kul o va proffs på sånt här me bloggdesign, men det är ja icket (som ni kanske märker) men det är iaf bättre än den fula gröna bakgrunden ja hade förr heheh.... 




Höstbild




Lurvas


Inte alltför lätt att fota kissarna när dom är ute i det fria o springer. Tror ni dom har tid att sitta stilla? :)




Det har blivit dyrt!

Usch va dyrt de har blivit att handla mat nu för tiden !!!  Vi var och storhandlade idag, ja det blev verkligen en storhandling!  Eller ja, storhandling om man kollar på priset, men när man tittar på det vi köpt så känns det inte som att vi kommit hem med speciellt mycke ändå. Sjukt!  Dock köpte vi en mixer idag, har alltid vela ha en ;) Så där for ju 400 direkt... Men att sen lyckas komma upp i saftiga ~1850 kr..... det är trots allt 1450 kr för bara mat????  Herregud! Och som sagt, det är inte speciellt mycke vi har kommit hem med.........  inte ens lite godis! Eftersom godiset är sist så blev det för dyrt att plocka på sig nå godis... så ja fick va utan! :S  Kanske lika bra hehe...   Nåja, nu blir det lite mer serietittande!


Skjut mig!

Jag dör! Mitt finger tar kål på mig! Allvarligt!!! Det här är inte nån liten klåda som kliar litegrann inte, nej de här är fan tredje världskriget på mitt finger!!  Jag försöker verkligen låta bli och klia och det går ändå hyffsat bra (så länge ja smörjer fem ton xylocain på fingret, ingen som vet om de finns nått som bedöver bättre???)  men så kommer sånna här stunder då det bara inte går undvika att klia!! Den stunden kom för ett litet tag sen...
Jag skulle kunna stå i 20 minuter o klia konstant och den där känslan att man har kliat fördigt skulle aldrig komma..... vem fan orkar sitta 20 minuter o klia?? För att inte tala om hur fingret skulle se ut då!!!?
För att lindra klådan gick jag till handfatet o sköljde iskallt vatten över fingret, skönt var det! även ringfingret fick kylas ner litegrann,, samma med halva handen (som börjar va röd o snart kliar lika mycket som mitt finger......) och 1 minut efter jag stängt av vattnet bad jag ibbe känna på ringfingret och lillfingret... Ringfingret var givetvis iskallt medans mitt lillfinger var kokhett!! Normalt?????? 

Har iallafall fått min hydrokortison nu. Får hoppas att det hjälper bara...............



Promenad

Höll på att bli tokig på mitt finger så det enda jag kunde komma att tänka på var att fara ut o gå. Det trodde ni inte om mig va!?  Det var iallafall en riktigt skön promenad i rask takt (usch va varm ja blev!) men det hade allt behövts en mössa! Blev väldigt kallt om örona, men ja får tänka på det till nästa gång istället! Lillfingret blev skönt nerkylt (om ja hade varit smart så hade jag bara sköljt det i kallt vatten, kanske hade gett samma effekt?)  men nu har jag varit inne i ca 15 minuter och ja... jag känner hur klådan börjar komma tillbaka....  Så mycket för min smarta idé!!



Det är iallafall fint ute och jag behöver verkligen börja promenera lite. Måste ju komma i form inför thailand, bara 3½ månad kvar! Det gäller att börja i tid! :)



Det slutar aldrig !!

Alltså mitt finger slutar aldrig att klia!!!!! Jag blir tooookig!!!!!! Idag känns det värre än nånsin, o idiot-ssk som säger "nej det ska vara så" ???????  Ska det verkligen klia så man blir knäpp o helst vill skära av sig fingret en vecka efter ett getingstick??????  troooor inte det!!   Smörjer med de där xylocain typ en gång i timman för annars dör jag, överdoser jag mitt finger då?? Men det kliar även om jag har smort me bedövningssalvan.................... vill slå sönder fingret så de gör ont istället, de är fan bättre. Och i natt har ja knappt kunna sova pga att kliande, o de har inte bara vare fingret, nej det har varit hela jävla handen som ha totalkliat !!! Knäpp ja blir!!!!!!!        Å nu när ja ha klia så har självklart fingret svällt upp igen. Suck!  Orkar inte ringa tillbaka, dom är bara idioter hela bunten på vårdcentralen!!






Shoppat färdigt

Nu har jag varit och köpt mer plastfickor till fotoalbumet, så nu äre bara att fortsätta scrappa!! :) Köpte även lite annat smått o gott till scrappingen men jag tror att jag ska göra en beställning hos "skaparlusten" snart. Utbudet här i Skellefteå är ju så fruktansvärt dåligt!!!!! :(   Och det blir bara roligare och roligare ju mer saker man har att använda! :)

Gjorde iallafall den här efter att ja kom hem:



Fönstret blänker lite :S Men drar ja igen persiennen o har lampan på så är det den som syns istället :/


Köpte även ett par kuddar som jag har gått o kikat på i flera månader nu!



Det är samma tyg dom till tygtavlan, så ja tyckte att de skulle passa bra. Skönt med lite färg i soffan oxå! :)


Nu ska jag börja med lite matlagning. Ska försöka mig på nån sorts kycklinggryta. Får se va ja hittar i kylen att stoppa ner i den :) Det är alltid roligast att laga mat utan recept, då får man göra som man vill ;)



Lön

Åh va glad man är dagar som denna.. Då lönen har kommit!!!!! ;)   Fick dessutom mycke mer än vad jag trodde, eftersom semesterersättningen kom denna månad. Så det gjorde  inget att ja bara jobbat två veckor, fick ut så ja klarar mig iallafall :)  Tråkiga är bara att ja har typ dubbla räkningar denna månad (H&M, josefssons och bilderna från grekland som gjorde att det drog iväg!) men men, de brukar ordna sig iallafall :) Hade tänkt ta en liten shoppingrunda på staden nu, och försöka att inte göra av med fööör mycke pengar.....  det är svårt!! hittar alltid massvis med saker som jag bara måste ha! knäppt....

Ska även försöka lämna in CV till Carlings. Måste försöka bli lite mer aktiv i mitt jobbsökande tror jag, börjar bli rätt less på att gå hemma nu (trodde ni nånsin att JAG skulle säga det????).    Jaja, ska äta frukost sen drar jag iväg.



wtf!?

Alltså vem fan äre som plingar på dörren?
Det plingade på dörren för typ en halvtimma sen och nu kom en till plingning. Fattar man inte att folk sover!!!?? (jaja, förutom jag då... )  Hade gärna vela se vad för idiot som stod där ute.   Avdankad alkis säkert.  suck, hade ja sove hade ja ju blive livrädd!  Ge fan!


Smakprov

Nu är mitt fotoalbum fullt! redan!!! Och jag som bara har ca 500 kort kvar.............    hehe.  Ska o köpa mer plastfickor till albumet, men de kommer måsta bli mer än bara ett album från Grekland. Finns inte en chans att ja ska lyckas få in alla bilder i ett album!

Ni ska få se två smakprov ur albumet, men som ja skrivit tidigare så får ni inte se allt om ni inte kommer o fikar! Bullarna börjar ta slut!! ;)





(självklart visar jag bara dom finaste! ;)  )


För övrigt så har jag tvättat idag (det har som blivit tradition att tvätta torsdagar tror ja.... Typ fjärde torsdan i rad ja tvättar nu. Duktiga jag!). Men tvätten är klar och fotoalbumet fullt, så va tusan ska jag hitta på härnäst?? 


Dag på stan...

Nu har getingsticket på läppen blivit till munsår istället. Jippi!  Lycklig jag är!.......  Fingret kliar och är svullet fortfarande men ssk tyckte inte att nått skulle göras. Nehepp...

Har spenderat hela dagen på stan idag. Ofrivilligt dock!  Batteriet på bilen höll på att dö så ja fick åka till Auto Elektro och dom bytte kol o lager o nå mer sånt (ofta ja kommer ihåg vad sånna saker heter!) .  Dyrt! :S + att det tog en evighet innan de va klart, och det är inte direkt så att ja orkade åka hem heller (palla buss!).    Tvingade Ibbe att följa på stan dock så han kunde köpa lite saker åt mig ;)  En kofta från H&M och lite underkläder inhandlades och det blev lunch på Tatung. Det blev även en fika på Waynes (mest för att fördriva tiden) och en aftonbladet.  

Inte speciellt spännande dag nej!


Dö finger. Dö !!

Mitt lill-finger är fortfarande två storlekar för stort och min underläpp ser fortfarande ut (och känns!!!) som att jag sprutat in silikon i den.....   suck....   Lillfingret kliar dessutom nå jävulskt så ja håller på att bli knäpp!! gick på apoteket och fick tipset att smörja in det med nått som började på x (bedövningssalva) så nu har jag gjort det och hoppas på att det ska hjälpa... Håller ju på att klia sönder fingret snart och det är väll kanske inte så bra..... 

Har tagit en sväng på stan me Joel idag, köpte lite mer scrappingsaker och bjöd Joel på lunch. Nu ska ja scrappa med mina nya fina saker weiii !! 

Dö finger. Dö!    


Getingstick, lingon & loppis!

Nu är jag hemma i Skellefteå igen efter en helhelg i svansele... Shit vilken helg det har varit! 

Vi åkte rätt tidigt på lördag för att komma fram i god tid. Jag hade bakat en "sega kakan" som jag tog med mig och bjöd på (eftersom mamma alltid är så snäll och bakar varje gång vi kommer hem så tyckte jag att det var min tur). Katterna fick följa även dom + tre fullpackade kartonger och lite småskrot utanför med loppissaker. 
När vi kom fram fick vi lite lunch innan vi for ut i skogen för att plocka lite lingon. Ibbe har aldrig plockat lingon fick vi veta förra helgen så då kändes det ganska självklart att vi var tvungna att prova på detta, man kan ju inte bo i norrland utan att ha prova plocka bär!!!! :)  Sagt och gjort, vi for iväg och det var rätt segt i början, dom där thailändarna har varit duktiga på att rensa vår skog!  Vi tog en liten smal skogsväg istället och hittade guldstället!


Jag hade solglasögona på mig i skogen, mamma tyckte inte att en äkta norrlänning hade solglasögon när man plockade lingon och tvingade mig att ta av dom, ha ha ha.


 Oj vad hinken fylldes på fort! Tyvärr var stället rätt litet så de gick ganska fort att rensa det så vi åkte vidare igen, hittade ett till guldställe!! Tom ännu bättre än förra, hur mycke lingon som helst där i kanten!  Ja, och det var där det hände.... dom där jävla getingarna!!  Jordgetingar skulle jag gissa....   Helt plötsligt känner ja bara hur nått klämmer fast på läppen och hur det bränner till utav bara helvete och jag får panik och fäktar med armarna, skriker och springer iväg.... Att de jävlarna stack mig på fingret kände jag knappt, det var mest läppen ja kände av....  Mamma frågade om ja vart stucken o ja sa att ja trodde de så hon kollade, och visst hade jag blivit det, hon drog ut taggen och tvingade in mig i bilen snabbt som ögat. Jag bara kände hur läppen svällde mer och mer och mer.  Fast jag kunde då andas och gå, så ja ska väll va glad för det ;)  Hade ja vart allergisk eller så så hade ja väll fått dö där i skogen.. för ja, vi var långt ut i skogen! haha,  hade tage minst 30-40 min innan vi hade lyckats va på nån akut om de hade blive bråttom....   
Mamma krossade nå ipren o blandade med vatten som hon la på svullnaderna (hjälpte faktiskt!) ,  mitt lillfinger hade ungefär dubbel storlek kan ja lova!  Och ja min läpp.....  jag har tyvärr ingen bra bild på läppen!  Men ni kan få se när ja ligger me ipren på läppen hahaha, skitsnyggt må ja säga!!  (ja det syns dåligt hur stor läppen faktiskt är, men man kan iaf ana lite, allt under det vita är min underläpp..... )




Bilden på lillfingret är taget söndag (alltså dagen efter sticket, så svullnaden har ju gått ner rejääält!!! men ändå rätt så mycke större än andra fingret!)


Hade sååå ont hela kvällen att ja bara ville lägga mig o få sova bort dagen......     Men vi fick oss lite lingon iaf!!! haha :)

Pappa och mamma fick åka och hämta en ny bil till mig oxå! weiii! Skönt me ny bil!! :D:D:D:D   (har glömt ta bild på den, men de kommer väll nångång :P )


Söndag: Läppen är fortfarande onormalt stor, men inte så folk lägger märke till det alltför mycke ;)    Idag var det "loppisdagen" och igårkväll var vi upp på "skolan" och ställde fram alla våra loppissaker och prismärkte. Vi hade allt möjligt kan ja lova och tillströmningen av folk var faktiskt riktigt god!  Fick sålt väldigt mycke, men tyvärr så blev väldigt mycke kvar som vi körde direkt på Myrorna nu när vi kom hem.... Men vi gjorde oss en förtjänst på ~600 kr iaf :D 




Hahaha här syns de faktiskt att min läpp är större! (gissa hur den såg ut igår då??????)

Jaja, det var min helg i stort, inser att de blev väldigt mycke text nu så jag täntke avrunda här, har säkert glömt nå ja tänkte på men tror int nån bryr sig ;)   Det viktigaste kom nog med ändå! :)


Getingstick. Aj!!!!!

Blev stucken av två getingar idag. Jävlar vad ont det gör!!!!!!
Kunde de inte valt ett bättre ställe än läppen att sticka på? Ser ju ut som jag försökt göra en läppförstoring....    Ska vila igen, känner mig helt vimsig i bollen. Hatar getingar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mina barn!

I var och varannan blogg finns dessa bilder från makemebabies.com . Man lägger alltså in foto på sig själv och sin partner (eller valfritt) och får se hur sitt barn kommer se ut... Ja, självklart kunde jag inte låta bli och detta är resultatet (var ju absolut tvungen att se resultat på både flicka och pojke!)

Fast vad är grejjen med sjörövarhatten och den röda mössan?? Vad döljer sig under undrar då jag?? hmm ....







Ne, stolt mamma kommer jag bli! hahah.

Provade för rolighetens skull me en del snyggingar oxå, konstigt nog blev dom typ jättefula ! 
Hur går det till???






Jobbdag

Idag är första dagen på länge som jag har jobbat... Måste motvilligt erkänna att det faktiskt var rätt skönt och kul att jobba idag! Trodde aldrig jag skulle erkänna det ens för mig själv men....  eller ja, blir det för mycke jobb så är inte de speciellt kul de heller haha ;)  Lagomt är bäst, eller hur?? :D  




Scrapparkaos

Tror jag är scrapping-störd?  När man tillome börjar drömma om scrapping så känns det lite konstigt hmm...  
Nåja, jag sitter o scrappar nu oxå, fast jag är duktig och tar små raster = springa till tvättstugan. Har även hunnit vara ut med Ceasar idag (Linda & Rogers hund) så jag har faktiskt rört på mig! woho!

Kolla mitt "scrappar-kaos" där jag sitter.... Efter ett tag börjar de bli rätt svårt att hitta i röran ....



Har hunnit med 8 st LO's nu, fast eftersom det går i en sån rasande fart ids ja inte lägga upp allt här + att det är så pass många bilder att jag verkligen inte orkar/har tid/har råd att göra alla LO's sådär fruktansvärt fina med massa krimskrams...   men ja kan visa två som jag gjort iaf för att vara snäll. De som vill kika mer måste komma hit o titta, jag bjuder på fika! ;)






Nu ska ja kila till tvättstugan för sista gången sen hamnar jag i scrapparkaoset igen.
So long!





Tillbaka till scrappandet !

Eftersom jag fick grekland-bilderna igår så var jag in på stan idag för att köpa ett fotoalbum. Men oj va dåligt utbud det är här i skellefteå! Hittade endast två album med plastfickor (för scrapbooking)  och inget av dom va speciellt fint... Fick bli ett enkelt svart iallafall (med plastfickor alltså) så får ja se om det finns mer i Umeå när ja ska dit o shoppa :)

Åt lunch med Ibbe på Viking, vi åt av buffén och det såg supergott ut... Men potatisgratängen var inte färdig, köttet smaklöst och pizzan konstig..... Tur man kan äta sig mätt på pizzabröd ;)

Snabbt hem och satte igång med scrappingen! Oj va roligt! :) Har faktiskt saknat att scrappa, men inte haft nån motivation. Har hunnit med 3 sidor och är inne på min fjärde. Det blir inget superduperfint  scrappar-album med krimskrams o sånt, men de är svårt när man vill få in så mycke som möjligt på en sida... Jag gör mitt bästa iaf...

Nu har jag just kommit tillbaka från Ki-boxen, förmodligen ett välbehövligt avbrott från scrappandet (hade redan suttit 4 timmar..... )  men jag längtar bara tillbaka till albumet som ligger och väntar, så dit ska jag nu! 

see u later!




Titta vad som kom med posten!!

Idag är det min lyckodag! Fick två härliga paket på posten! wohoo!

Första paketet är från Josefssons med en hel del gobitar. Lyckades äntligen få tag på ett par jeans (50% rabatt tom!) som satt som dom skulle + lite träningskläder så ja får känna mig fin i jympahallen ;)   En supersöt rutig kjol för dom finare tillfällen fanns även med :D  Sen var det lite mer, som jag inte bestämt om jag ska behålla än, får väll se. Ska rådfråga karln först ;)    Lite senare kommer även en regnjacka + regnbyxor och en fin tröja från samma ställe. Längtar!




Andra paketer var från Crimson med alla mina foton från Grekland... Och ja, det är inte bara ett! Närmare bestämt 544 bilder. Huvaligen, och dom ska ja scrappa ??!!  kommer ta år! haha :D  Men kul ska det bli, ser verkligen fram emot att få börja med detta album! Måste bara in på stan först och handla fotoalbum och kanske lite mer smått o gott till mitt "Grekland-album".



Det roliga med crimson var att man kunde "fixa till" bilderna (syns på dom i mitten, dock syns de inte så bra men men...) och det utan extra kostnad! Mycket bra!  Men jag tog bara ett fåtal med "ram"... Kändes lite jobbigt att sitta och ordna "ram" till 500 bilder ;)


Nu väntar ja bara att Ibbe ska komma hem så ja får visa allt fint ja har fått! :D




Tuffe in da tvättkorg

Ett önskemål från Ninni :






Visst  var det dom du menade? :D




Det börjar bli vinter....


Nu märks det att de börjar vara vinter...  Det blir allt kyligare på dagarna och framförallt på nätterna. I natt när ja gick isäng (runt 1) så stod termometern på 0.1° c  . Fy sjutton!  Det är bara snön som fattas!

Känns så himla trist med vinter igen eftersom det varit så dålig sommar...  Det känns som att ja bara längtar efter att sommarn ska börja, men den har just varit? Helt fel....   Vi har inte haft en enda dag i augusti heller som varit så varm så man kunnat gå sommarklädd. Det är sjukt! Augusti brukar ju vara en fin och  varm månad :S September har bjudit på en hel del soliga och fina dagar, men det är ju fortfarande kallt... Ska inte tro att man kan sitta i solen i t-shirt inte, nej det är långärmat o jacka som gäller om man inte vill frysa häcken av sig. 

 Och dom snackar om global uppvärmnin o skit? pfft, inte då  här iallafall!!!!! :( 

suck....



Tuffe in da box

Tuffe är bara för härlig i sina försöka att krypa ner i en tre ggr för liten låda!!


Att lådan stod på bordet gjorde saken mycket bättre enligt Tuffe.





Tillslut gick lådan sönder



Ibbe var snäll och tejpade ihop lådan igen.


Oj så skönt!



Världens sötaste katt!!! :)




Lördag i Svansele

Lördag: Jag gick upp tidigt för att komma fram till Svansele i rätt så god tid. Skjussade Ibbe på jobbet vid halv tio och fortsatte mot Svansele med två gaphalsar i baksätet.  När ja kom fram så släpptes katterna ut rätt fort och oj vad glada dom blev! Det första dom gjorde var att käka gräs. Mums!  Eftersom det är september är det ingen direkt värme ute så dörren fick vara stängd, vilket katterna inte riktigt tyckte om... Läskigt med stängda dörrar!  Så dom var lite oroliga och var inte ute alltför långa stunder utan kom förbi rätt ofta och ville in... Tuffe hann äta 5-6 ggr under hela dagen (man blir hungrig av att vara ute o springa!) och hann även skita ner sig ordentligt (vettefan vart han varit?).

(Tog inte speciellt mycke kort för ja helt enkelt är för lat för sånt. så ja, ni får läsa den tråkiga texten istället!)

I matväg hanns det med lunch, fika och middag. Sandra bakade en daimkaka som var supergod så det blev nog en bit för mycke av den... Till middag blev det fläskpannkaka, mums, inte så ofta man äter det längre! :)

Jag och mamma hann ut och gå en promenad oxå, skönt! Inte ofta jag är ute och rör mig!!! ;)

Vi fick även nöjet att njuta av solen en stund på eftermiddan då den behagade sig att dyka upp. Vi lekte dödslekar med getingar och hade trevligt.



Begav mig hemåt runt 6 då mamma och pappa farit iväg till moster för att äta surströmming (blääh!). 

Väl hemma  blev det bullbakning!! Eller det var snarare Ibbe som bakade, jag var för trött för sånt strunt så jag hjälpte han bara lite i dom svåra partierna (som hur man rullar ihop bullarna snyggt!) och satt sen mest och bara kollade på ! Så senare på kvällen fick vi njuta av nybakade bullar och mjölk! Oj så gott det är.


Fika nån? ;)



Näh, åter till vardagen....  vardagsrumsgolvet är proppfullt av saker!!!!   Nån som vill städa??


Just nu....

... håller vi på att städa upp ur förrådet.... Hur ska vi lyckas städa upp i röran???



Det blir inte precis mindre saker utan högarna bara växer.... Fast som tur var så är faktiskt dom två största högarna "slänga" och "loppis"  . Men dom skulle gärna fått vara ännu större. Jag har en tendens till att spara på allt, men Ibbe är fan värre!! Kollar på allt o säger "Men de här va ju fint, ska vi inte ha de här nånstans" ...  Så idag är det jag som får vara hård och bestämd. GL till mig !


Tuffe hittade snabbt sin favoritsak bland allt och skulle han få bestämma så skulle den absolut bli kvar!


Nej uppdaterar med en bild eller så från den härliga gårdagen i Svansele lite senare, nu tillbaka till röran som vi satt oss i....



Heldag i Svansele !

Imorgon.. eller snarare idag (då klockan är över 12) blir det en heldag i Svansele med katterna. Mamma är ganska hård med dom där tiderna, enligt mig kommer jag nog på morgonen, enligt henne på förmiddagen.... Big different? ;)  (vem går upp innan nio när man är ledig??? inte jag iallafall! )

 Ser fram emot det och hoppas på bra väder.




Katterna i Svansele år 2005 (småttingar dom var då!)



Auf Wiedersehen  (stavas de så?? hahah)





Dagens namn...

Dagens namn: Åsa & Åslög

Vem fan heter Åslög????

Tydligen fler än vad jag trodde:
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 64   (dock inte alla som har det som tilltalsnamn.... ) & dom flesta bor i Stockholm, det kunde jag iofs räknat ut! Västerbotten har inte en enda Åslög, go västerbotten!



Sims 3 !!!

Waaaahhhh!!!
Hittade just att sims 3 kommer ut 2009 !!!! JIPPIIIE ! Jag som älskar sims spelen! Suuupersnyggt gjort o jag tror att detta sims kommer bli hur bra som helst. Kolla bara på bilden, hur snyggt är det inte??  Jag vill ha !! :)

Kolla in deras sida :  http://thesims3.ea.com/view/pages/home.jsp


Lunchpass

Har just varit duktig och varit på ett core-pass i en timma...   Core är inte speciellt kondiskrävande som tur är så det är nog det enda som passar bra (för mig) såhär på ... morgonen skulle ja vilja säga fast då kommer mamma skälla på mig så ja säger... såhär mitt på dagen...   ;) 

Känns fortfarande som att de är mycke kärringgympa, men wtf ja får röra på mig iaf och kanske ger kärringgympan resultat och kanske blir jag lite vigare än ett kylskåp? Det återstår att se!

Nu har ja gjort mitt för dagen, enligt mig själv, så nu blire o slappa resten av... helgen! :D




Grattis Keya !

Idag har det varit en mysig Keyadag..... Trodde jag... Tills Ibbe vaknade och kom på superidén med att städa. Man har inte så många ursäkter till att inte städa när man ändå är hemma? "Nee älskling, jag ska ut o gå me Keya, blir borta 4 timmar okej?"  Yaay! 
Jaja, Keya hade roligt bland allt städande iaf... hittade dammtussar och kattleksaker. Sånt är alltid roligt! 

Men nu är lägenheten väldigt fin faktiskt. Iofs tyckte jag att den var väldigt fin innan vi städade oxå.... jag är väll inte speciellt pedantisk såå......    Jaja skönt när de är gjort iaf, då kan ja slappa nån vecka till! hihi

Förresten så fyller världens sötaste hund Keya 1 år idag ! Grattis grattis!!!!


Bilden har jag snott från matte Lindas blogg http://keya.wordpress.com ;)





Helt slut!

Åhh ja e helt jävla slut!!  Armarna känns som två döda tvålar.......... Orkar egentligen inte ens skriva!!

Känns dock som att halva ki-boxen är som en kärringgympa :S står o svänger me armarna o har sig som nå gamlingar... ehh... Jaja, det är ju det intensiva i mitten jag är ute efter och det är bra pris på träningen där så det får duga.

nej pallar inte mer. Känner mig som svampbob så ..... tjoflöjt!





(shit vilket värt inlägg!)

Greek

Jag har fastnat för en ny serie. Eller ny och ny, andra säsongen har påbörjats förra veckan, men för mig är den ny eftersom ja just börjat se den... dah... 



Greek handlar om ett par studenter som lever i de så kallade "Sororitys/Fraternities" (syster o broderskap, hur fan förklarar man det?). (Ni vet sånna där hus där antingen en hel drös killar eller en hel drös tjejer bor i och har massa fester men utåt sett ska dom verka så bra och har massa regler o shit) Det är intriger, kärleksdraman, catfights o en hel del fester...  Nåja det är väll egentligen det som serien handlar om, och jag älskar den. Jag älskar alla "high-school" serier iofs men denna är extra bra. Den har det lilla extra...



Usch va duktig jag var på att förklara va?  Skit samma, ta o se den själv så får ni se en grymt bra serie! Jag har sett 12 avsnitt på två dar... :$  Har man för lite o göra då??


Tråkig dag...

Har verkligen inte hänt mycke idag så därför ha ja egentligen inget att skriva om heller... det enda ja gjort idag är att tvätta, och hur intressant är det att berätta om egentligen?

Nåja så därför så bjuder ja på denna bilden (som iaf fick mig o skratta högt... den kanske inte är så rolig om man inte fattar den iofs.... )  så har jag iaf varit duktig och uppdaterat idag!










Present!

Höll ju på att glömma den underbart fina presenten jag fick i lördags av Linda & Roger (eller Keya kanske ;) ) . Suuuperfina ljusstakar som nu står på mitt rumsbord, har många gånger tittat på just sånna och tänkt köpa men aldrig bivit av. Så det kunde inte blivit en bättre present! :)
Var ju tvungen att inviga dom igår så det blev en liten myskväll med tända ljus och en riktigt bra film (Jumper) . 



Taaaack vännen för ljusstakarna!!!!!!!!


Malins B-day !

I Lördags fyllde ju som sagt Malin år och självklart firades det... ordentligt! :)  
Kvällen började på restaurang Thai där vi fick möta Robin för första gången. Good choice Malin!! ;)   Maten var helt ok och vi fick glass till efterrätt för att Robin skvallrade om födelsedagsbarnet för personalen. Bra jobbat! :)





Efter maten drog vi till Malin där vin & öl korkades upp och Malin öppnade sina presenter. Jag och Linda hade köpt spelet "Kampen mellan kvinna och man" som senare spelades. Musiken dunkade från högtalarna och det var bara glada miner. Det spelades "rycka lypsyl" "rycka sked" och såklart "kampen mellan kvinna och man" (som förövrigt vi tjejer vann!) .   Malins tremeningar(?) (som ja aldrig kommer ihåg va dom heter! tror ja sa fel femtusen ggr åt dom!!) kom oxå förbi så de blev lite mer folk :)





Efter halva kvällen fick någon den klyftiga idén att vi skulle ut o hoppa på höbollarna där ute (dom där vita), sagt o gjort ut for vi men inte fan vare så lätt o få sig upp på dom där inte! Inte när dom var fulla av dagg och balanssinnet är lite ur form. Nåja upp tog vi oss och fjantade runt ett tag, roligt roligt! 

Roger & Linda har ju en superkamera som åkte fram och det knäpptes nog ett antal för många bilder. Jag lekte bl.a papparazzi. hur kul som helst med en sån superkamera!! :D  Ska försöka få tag på dom bilderna för mina bilder med mobilkameran suger!





Jaja, jag hade verkligen hur roligt som helst, vilket kanske märktes dagen efter hehe ;)


Grattis Malin !

Idag fyller vår kära vän Malin 21 år !
GRATTIS GUMMAN!!


Kommer du ihåg? :D

Kvällen kommer självklart firas med mat på goda Thai dricka & sång! :)

Det är kul att vi faktiskt fortfarande är så goda vänner vi tre, jag, Malin & Linda. <3
Hur många år har vi känt varann?  och jag har fortfarande lika roligt när vi umgås. Tyvärr blir det inte alltför ofta vi lyckas träffas alla tre, men ikväll är som tur var en av de underbara kvällar där vi får vara tillsammans igen. Inte helt ensamma, killarna våra är med oxå, men det får väll gå ;) 
Har suttit hela morgonen och fixat en skiva åt Malin. Skräddarsydd!! ;)

Nej nu ska ja hoppa in i duschen så jag slipper stressa senare.

Puss







Det här med kor...

Hittade detta i ett forum.
Denna uppsats är skriven av en mellanstadieelev och lästes upp i Rix FM . Den är helt klockren! Ni måste läsa den !!!   Helt klart ett mvg? ;)

" Nyttan med Kon .
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna
ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll.
Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären.

Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket."


Lärarens kommentar:
Jag har aldrig läst något liknande!



Dansa bort träningsvärken ?

Träningsvärken från Boxen i onsdags är inte att leka med! Har ont på ställen jag inte ens visste fanns!  Värst är det såklart i armar och framsidan av axlarna, just ovanför brösten (vad heter det??)  .  Men trots den värkande plågan så har jag och Emma bestämt oss för att gå på träningspasset Dans ikväll.  Vi tänkte att vi skulle "dansa bort lite stelhet och träningsvärk". Går det att göra så?   Det kommer inte bli ett helt njutningsfullt pass ikväll då många av övningarna inkluderar att svänga och röra på armarna, men det är bara att göra sitt bästa. Skönt att röra på sig lite iaf!



Glada små katter

Eftersom katterna ständigt bråkar om vems tur det är att sitta i knä och eftersom det faktiskt är rätt tungt och jobbigt att jämt ha en katt i knä så har jag fixat sängplats åt dom under datorn...



Visst försöker dom fortfarande ligga i knä (flera gånger per dag!) och nog får dom ligga i knä några gånger per dag oxå, men dom ser ganska så nöjda ut där nere vid mina fötter ändå! :)

Glad matte!



Jultidningar... my ass!!

Åhh va arg ja blir på alla snorungar som kommer o försöker sälja "jultidningar" !!! Okej, jag gjorde det själv när ja va liten men .... Jag håller just nu på att laga mat (fläskfilé i nån sås.. jaa.. hemmabygge om man så säger ;)  )  och så plinga de på, och man måste ju ner o kolla vem de är (varför har man inte kikhål???) , kunde ju vart Linda eller Roger som slutat tidigt... Nåja ner sprang jag snabbt som ögat, tackade nej, smällde igen dörren o sprang upp igen för att inte bränna fläskfilén... Helt plötsligt så började jag funderar varför det var så tyst omkring mig.............  Mystiskt!!  Går och kollar ner i hallen och no jävlar står dörren öppen!!! suck!!  (Var väll för stressad så den inte for igen ordentligt, det händer lite då och då.... därför man alltid ska låsa efter sig....)   Och inga djur i sikte!!! Paniiiiken!! Springer ut o ser Keya travandes bort (säkert på väg hem). Tur hon är en duktig skrutthund och kommer när man ropar. Stänger in henne och ger mig ut på jakt efter dom två vildbattingarna.  Som tur var hade ingen av dom hunnit speciellt långt... Jäklar, va hade jag gjort då????   Lurvas satt i blombänken här utanför bara och Tuffe hade hunne runt knuten på huset....  Tack o lov!  

Ne ja säger det, jäkla snorungar som kommer och förstör min dag!!!!


Sammanfattning

Jag var rätt trött och slut igår när jag kom hem från träningen så jag orkade inte blogga.  Har en hiskeli träningsvärk i armar, axlar och skuldrorna... Det är tillome jobbigt att skriva!

Ki-Boxen var jätterolig! Och jättelång!!! 1½ timma var det tydligen, vi som trodde att det skulle räcka med 1 timma....  Fast de tog allt väldigt "metodiskt" uppvärmningen var säkert 20 min lång varvat med lugna saker som lite balansövningar, teknik och svänga med armarna (haha) och sedan lite mer intensiva saker som kondis, hopp osv. Så det var en riktigt bra uppvärmning. Jag var dock slut efter uppvärmningen så ni kan ju gissa hur jobbigt resten av passet blev?

Iallafall, efter uppvärmningen började ett antal olika övningar med slag och sparkar och... ARMHÄVNINGAR!  gud, ja är så sämst på armhävningar! orkar ju knappt en! Och dom där armhävningarna gjorde vi säkert vid 10 olika tillfällen!  Tempot var intensivt och man hann aldrig vila, det är inte dirket nån vila att hålla i mitsarna heller, man ska ju hålla emot och övningarna var ofta uppbyggda så att även "mitshållaren" var tvungen att göra saker, som att slå i luften,, eller springa, eller armhävningar....   Intensivt!!!  Och jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv! Herregud ja kände mig som en blöt svamp (och såg nog ut som en sån oxå!). 

Passet avslutades med en kvart av det som troligtvis var Qigong, man sträckte sig efter nån regnbåge o skit hahah, jaja de va iallafall avslappnande ;) 

Summa kardemumma så var det ett jätteroligt pass och vi kommer absolut fortsätta på dom här Box passen, bättre träning än såhär är svårt att få :) 


Ki-Box

Snart är det dags för ett träningspass på Friskis & Svettis igen. På schemat står Ki-box.  Då man läser på deras beskrivning av Ki-box så är det tydligen inspirerat från Qigong och kampsport... Nån blandning av slag, sparkar, kondition, rörlighetsövningar och man avslutar med Qigong och meditation.  Det låter intressant! Får hoppas att det är lika roligt som det låter bara och att det är ett bra träningspass.  Har aldrig provat på Qigong eller meditation, så det är kanske nyttigt att efter 45 minuters svettande med sparkar och slag avsluta med lite mer lugna rörelser och meditation? Får väll se, jag uppdaterar när jag kommit hem!







Lunch på stan

Joel ringde och väckte mig 12 idag. 12!! Herregud vad ja sover! Måste börja ställa en väckarklocka... inte nyttigt att sova så länge, blir så himla seeg!! :/
Iallafall så lyckades han lura med mig på en sväng på stan... Han glömde dock kolla vädret innan han ringde och självklart så regnar det idag!  Inte alls mysigt att vara ute när det regnar! Nåja efter en snabb-dusch så var jag klar och vi åkte iväg. Hade tänkt luncha på Johanna i Parken men när vi såg dagens lunch så kändes det inte helt okej att betala 80 spänn för makaroner och köttbullar!!?  Okej, det var stuvade makaroner, men vafan, de kan ja äta hemma för 10 kr typ!   Så vi gick vidare och gick förbi Ibbe för att se om han hade nå tips (eftersom vi tänkte vara duktiga o inte gå på frasses för en gångs skull!). Ibbe bestämde sig för att ta lunch och äta tillsammans med oss och i slutändan hamnade vi på Waynes. Kanske inte världens bästa lunchställe?  Iallafall så beställde jag en GI-sallad. Sen när vi ska betala så bara "Nejmen GI-sallad har vi inte"  Vafan har man upp den skylten i början av kassan då för????? och självklart så blir jag tvärsur och ville egentligen inte ha nått, men eftersom Ibbe och Joel skulle äta oxå så va ja ju tvungen o ta nått, vilket resulterade i en dålig macka med kykling i curry på.  Blir så arg på sånt där (kort stubin? näää vaddå?!) .  Skulle egentligen bara vänt på klacken o gått därifrån! suck....        Blev inte  bättre för att de regna och mina nya vita skor blev blå av jeansen  heller!!! suck............



Säsongsstart av nya serier... Äntligen!!

Äntligen börjar det komma lite serier att se igen! Hatar sommarn på det sättet, finns absolut inget att se!!
Idag (eller ja, igår blire ju kanske eftersom klockan är över 12) såg vi de två första avsnitten av Prison Break som släpptes i måndags... Måste tyvärr säga att ja är lite besviken. Dom två första avsnitten var inte alls spännande :/   Men vad gör det när man får glo på hunken Wentworth Miller (okej, hans bror är inte helt dum han heller!) Hoppas på mer spänning i kommande avsnitt! 




Även ett nytt avsnitt av min älskade serie Gossip Girl har släppts. Äntligen är dom tillbaka! Älskar den serien! :)  Och där finns det mer än en snygging att kolla in ;)   Sen gåre ju inte hjälpa att man blir riktigt avundsjuk på "serena"...  Skulle inte må helt dåligt av att få se ut som hon! Och jag skulle må ännu bättre av att få hennes hår!! Åh vad ja önskar att jag oxå hade så långt tjockt och fint hår!!!  Okej, det är säkert extensions men mitt hår blir ändå inte så fint med extensions.... I've tried! :/    Ser fram emot säsong 2 av denna serie iallafall, och hoppas att allt kommer ordna sig mellan Serena och Dan :)







Imorgon släpps det två avsnitt av nya serien 90210, håller tummarna för att den ska vara bra!



Tävling

Jag är inte mycket för alla dessa tävlingar som finns på olika bloggar, men så hittade jag denna! Och muggälskare som jag är så är det självklart att man vill vinna dom!! :)



Tävlingen finns här :  http://sandrakarin.blogg.se/2008/august/tavling.html





Träningsvärk!

Igår började det hårda livet igen... det här med träning.. är inte riktigt min grejj ;)  Fast jag försöker så gott det går! haha. Det är ganska roligt dom första veckorna sen brukar ja alltid tappa motivationen och sluta.
Men nu är det min vän Emma som har dragit med mig och förhoppningsvis kommer tvinga iväg mig i fler än bara 3 veckor. Hon är bättre än jag på de här me att träna,  hon tycker om att röra sig. Ja tycker om att sitta framför datorn!

Iallafall så var det Core vi hade riktat in oss på igår. Core-passet var skiiitjobbigt.... Går så när man är otränad och inte har använt en muskel på ett år!   Jag tyckte om upplägget på corepasset, de  hade många balansövningar och stretchövningar oxå som ja tycker är bra, så de kommer vi absolut fortsätta gå.

Efter Core'n så sa tränaren att i salen där uppe var det dags för dans, och jag o Emma tänkte att när vi ändå var där så var det lika bra att prova på dans oxå, o se om det var kul. Dans var skiiiitkul!!! Fick släppa loss rejält, inga svåra danssteg över huvud taget utan det var uppbyggt på att ha så kul som möjligt (me like!). Det var tillome 3 gubbar där som dansade hahah, de va jätteroligt o se, speciellt på "juck-rörelserna" ;) .    Tror det går ganska bra att kombinera både core och dans, då core bara är "byggnad" och dans bara kondition. 

Fast vi var ganska så slut efteråt... Två timmar! huj!   Men träningsvärken som ja har idag är inte att leka med, känner mig som en gammal gubbe. 



Lista

Jaa, ja ha lite o göra så ja hittade den här listan i nåns blogg och roade mig ett tag:

10 favoriter
Dialekt: Alltså pitemåle är jn helt fantastiskt!!
Mat: Hmm, allt möjligt! Måste säga att ja saknar koreansk mat väldigt mycket!!
Låt: Ojoj, det går ju från dag till dag! Men Groove coverage - you är en som alltid kommer vara bra!
Tecknad figur: Långben ha ha ha
Sport: Eh, jag är världens lataste ju :S
Komiker: BJÖÖÖÖÖRN GUSTAVSSON!!! omg, finns ingen bättre! :D
Veckodag: Lördag
Glassmak: Allt med choklad och lakrits! :)
Soloartist: Har inga egentliga favoriter...

9 för tillfället
Humör: Rätt okej, lite trött bara
Tanke: Gu va jobbigt att träna ikväll!
Kläder: mjukisbyxor o stor t-shirt.
Bakgrund: scrappbookingbord och ett fönster
Känsla: får jag sova snart?
Tid: 15.09
Bästa sak: Tuffe som ligger och myser i mitt knä
Irritationsobjekt: inget för tillfället iaf

 8 första
Bästa vän:
Cecilia Eklund tror ja nog de var
Husdjur: Tilja (hund)
Kyss: Simon Holmlund
Piercing: Hål i öronen
Förälskelse: Oj, de va svårt! Simon Lindström va ja kär i länge när ja va liten ;)
CD skiva: Carola kanske? Minns inte vilken skiva som var först
Bil: Audin! (var ju egentligen inte min, men första som jag körde runt som min egen! ;) )
Ord: oj, ja vet inte. Vet att ja va snabb me att säga "Kan själv" iallafall!

7 senaste
Telefonsamtal: Micke (vi som inte ha pratat på år o dar lixom o han e senaste haha)
Mat: räknas mackor och oboy till mat? annars en supergod fläskflié o potatis hos morsfars!
Dryck: oboy!
Biltur: Hem från Svansele igår
Tv-program: DAYS !! (ser de varje dag hehe)
Spelad låt: ingen aning, hörde många låtar igår på vägen hem från svansele
Köpta klädesplagg: Vinterjacka, t-shirts och en tröja

6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja.
Blivit arresterad: Haha neej
Badat naken: Ja (vem badar inte naken i sitt eget badkar??)
Varit med på TV: Inte vad jag vet
Varit med i tidningen: japp, i lite olika sammanhang :)

5 nej tack
Skolämne: allt där man måste räkna o vara smart!
Mat: ärtsoppa! (uuuuurk!!) Musik: hip hop!
Dryck: kan nog dricka det mesta
Djur: spindlar

4 saker Du gjorde
igår kväll: Var i svansele och åt god mat!
Du kan höra just nu: surret från datorn...
Du inte kan leva utan: Familjen och vänner
Du gör när du har tråkigt: sitter vid datorn eller tvn

3 personer Du kan
berätta allt för: hmm, Malin , iaf de mesta :)
Du tycker om: tycker om de flesta!
Du inte gillar: usch de finns många haha, inte värt o nämnas här :)

2 val
Coca Cola eller Fanta: Coca-cola !!
Hund eller katt: svårt! tycker om båda två!

1 önskan
 få leva lycklig kanske? finns ju mycket ja önskar! hehe :)

RSS 2.0