Valborg!?

Jaha idag är det ju tydligen valborg. Vilket jag totalt hade glömt bort!! Satt igårkväll och frågade varför vi inte skulle pracca imorgon (läs idag) och då skrattade de åt mig :o  Det har varit mycket så sånt där med datum och högtider har jag förträngt! :)   Vi får väll se vad vi hittar på :)

Idag ska vi ut en sväng och handla ännu mer. bl.a :
  • Tapetserarbord
  • Spackel
  • Roller till limmet
  • "skrapa" (skrapa bort kanterna i tapeterna)
Vi kollade in en diskmaskin på Rusta igår. 3000 kr kostade den (om ja inte minns helt fel) så det var ju verkligen åt rätt håll :)   Får se hur mkt pengar vi har över när golv och tapeter är klara + att vi har varit en sväng på Ikea. Annars får vi väll spara nån månad till ;) 

Puss

Flytten

Japp då har vi äntligen kommit fram till vår nya bostad !  Vi kom fram mitt på dagen i söndags, mamma, pappa och jimmy hjälpte oss att lasta in alla saker som pappa och micke hade kört åt oss. Tack!!

Tågresan var spännande! haha! Tuffe jamade 12 timmar i sträck! Tur vi inte hade några grannar brevid oss haha... Fast trots det så sov ja otroligt bra på tåget denna gången. Kände mig ordentligt utvilad på morgonen faktiskt :) Om det sen hade med lite nervositet och längtan att göra vet ja inte ;)

Vi har målat grundfärgen i alla fönster (utom i tredje rummet), packat upp det mesta i köket och packat upp de flesta säckarna med kläder. Resten står som en enda röra på golvet i vardagsrummet.

Idag ska vi åka in och hämta ut tapeterna :)  de kommer bli dyrt!
Torsdag eller fredag kommer mamma och pappa och hjälper oss att börja tapetsera! :) Så då är det bara att flytta in alla saker i sovrummet först så vi gör vardagsrummet först :)  Kommer bli såååå fint! :D:D:D Hoppas på att soffan kommer snart oxå! Och ett köksbord, så vi börjar få lite möbler! haha :D 

Det är sååå sköönt att vara tillbaka! :D:D:D

Grattis lillebror!

GRATTIS LILLEBROR 20 ÅR !!


image149

Liten pojke





image150

Hur kan man tro att det ska bli nått av denn(tt)a?




image151

Han har blivit stor!

Och nu hela 20 år! Systemålder! 

Ta't lugnt i helgen lilleblol!!

Arga lappen

Idag hittade jag den roligaste bloggen på länge, som jag snabbt som ögat klickade in som mina favoriter!

Bloggen heter "arga lappen" och det är en kille som tar kort på alla "arga och roliga lappar" runtom i vår värld (främst sverige då kanske ;) )   .  Jag tror ja kan sitta i timmar och gå igenom allt som finns på bloggen. Så hysteriskt roligt!!  Vissa blir lite tråkiga då dom egentligen handlar om samma sak om och om igen, men det kommer en hel del nya roliga lappar som man aldrig sett förut och som bjuder på goda skratt.

Här får ni ett exempel på "arga lappar! :

image147

Bilden tagen från bloggen: http://arga-lappen.blogspot.com/

Besök den gärna och få ett gott skratt ni med! :)

Underbart väder!

Idag är det ett helt otroligt underbart och härligt väder!! Näst intill klarblå himmel, solen skiner, det är VARMT ! !   Jag och Ibbe har gått till affären och handlat... i T-shirt !!! och jag frös inte det minsta lilla!  Vi tog varsin gratistidning och satte oss på en bänk ute i solen och bara njöt av det härliga vädret!!!  Åhh vad ja längtar efter riktig sommar . 

image146


Kommer kännas konstigt att åka från Sthlm när vi har varmt, grönt gräs o nästan sommar och komma till Skellefteå med snö o slask kvar? hahah :/  Nåja, det brukar gå bra ändå :D 


Vi har spenderat hela dagen med att packa, packa o åter packa....  Det är mycket mer än va man troor :o  Blir orolig att allt inte ska rymmas på släpen!! :S  Vad gör vi då? :o    Nåja, det återstår att se.  
Imorrn blir det finslipningen på det resterande iaf, jag tror vi är ganska klara för idag :)


SOOOOOON!!!!! :D:D:D:D

Winter Sonata - My memory MV



My Memory är en låt som spelas flitigt i serien Winter Sonata.
Detta är en musikvideo där man får återblickar ur serien.

Winter Sonata

Vi har nu sett klart den koreanska serien Winter Sonata.

image145  Winter Sonatas huvudpersoner är Yujin, Joon-Sang (Min Hyung) Sang Hyuk och Che-lin.
I seriens början går dessa (+ två till som har en stor del i serien) i högstadiet. Joon-Sang kommer flyttandes till den lilla orten för att leta reda på sin pappa. Han tror att han har samma pappa som Sang-Hyuk har. Joon-Sang och Yujin kommer varandra väldigt nära och blir kära. Tills tragedin är ett faktum, Joon-Sang får reda på att hans pappa inte alls är den han trodde (Sang-Hyuks) utan att han har samma pappa som den han älskar, Yujin.  I hans desperation blir han påkörd av en bil och dör.

Serien hoppar 10 år. Yujin och Sang-Hyuk har blivit ett par. Yujin bor tillsammans med vänninnan Jin-Suk och Sangg-Hyuk bor med Jin-Suks pojkvän och deras gamla skolkamrat Yong-Kuk. Yujin arbetar på ett sorts designföretag. Yujin och Sang-Hyuk ska förlova sig och ha ett tillställese där dom firar denna händelse. Men Yujin dyker aldrig upp!   Istället har hon fått syn på en person som är så lik den döde Joon-Sang att hon i timmar har försökt hitta åt den personen igen. 

image142
Che-lin,  Sang-Hyuk,  Joon-Sang  ,  Yujin  


Nästa dag ska Yujin börja på ett nytt projekt, hon ska designa stället uppe i en skidbacke, och ska jobba tillsammans med en kille som heter Min-Hyung. När hon ska träffa han för första gången får hon sitt livs chock. Min-Hyung ser exakt likadan ut som Joon-Sang. Men denna kille påstimage144år sig heta Min-Hyung och han är från USA, varför han kom till Korea och började arbeta är för att hans nuvarande flickvän Che-lin har startat ett klädföretag i seuol.  

Veckorna tillsammans med Min-Hyung går.  Min-Hyung får känslor för Yujin, och eftersom Joon-Sang är den första och enda personen som Yujin älskat så är hans känslor redan besvarade. Yujin bryter därför upp med Sang-Hyuk som därmed hamnar på sjukhus och är väldigt illa däran. Yujin får dåligt samvete och går därför tillbaka till Sang-Hyuk, och lämnar en lessen Min-Hyung efter sig.  

Tiden går.  Min-Hyungs mamma kommer på besök och råkar säga något som gör att Min-Hyung börjar tro att han faktiskt är Joon-Sang. En forskning om hans förflutna börjar och tillslut visar det sig att han faktiskt är Joon-Sang. Efter bilolyckan led han av minnesförlust och hans mamma talade med doktorer som gjorde så att han aldrig skulle komma ihåg sitt förflutna... 

När Yujin får veta att han verkligen är Joo-sang lämnar hon återigen Sang-Hyuk och går tillbaka till sitt livs kärlek.

Men jakten på pappan har börjat igen och efter ett tag får Joon-Sang reda på det som han hade flytt från i unga dar. Han och Yujin är halvsyskon!   Han gör slut, utan att förklara varför, samtidigt som han får veta att han har en sjukdom som gör att han måste opereras och det är allvarligt.

När Yujin får veta att de har samma pappa bestämmer hon sig för att åka till Paris för att plugga.

image143Under den tiden visar det sig att pappan till Joon-Sang trots allt inte är samma som Yujins. Joon-Sangs mamma har ljugit. Joon-Sang som måste operera sig bestämmer sig iaf för att inte säga något till Yujin, eftersom operationen kan misslyckas och han kan dö så vill han itne utsätta henne för en till förlust.

Yujin får veta att de inte har samma pappa just innan hon ska åka till Paris, men bestämmer sig för att inte leta upp
honom.

3 år senare kommer hon hem, och av en slump så träffar hon på Joon-Sang i ett hus som hon har designat och Joon-Sang byggt.  
Joon-sang har blivit blind !!   Yujin smeker hans hår och kysser honom....   



The end



Jag älskade denna serie. Så sorglig men samtidigt så mycket kärlek i den.  den kunde ha kortats ner ett par avsnitt men jag kommer sakna att se dessa personer !!! :)

My memories

Färgat håret

Så nu har jag färgat håret oxå. Kände att jag ville få en ljusare färg nu till sommaren :)


image140

Blev en blandning mellan en varm och lite mer guldig ljusbrun färg.
Nu är jag redo för sommaren! :)

Nöjd!

Mäklare o bank = done !

Sådärja! Nu är allt fixat! :D

  • Tid hos mäklaren kl 13.00 på söndag för att få nyckel o vår del av kontraktet.
  • Banken betalar ut pengarna till klientkonto på fredag, hela summan tas från mitt konto.
  • Släp är bokad
  • Pappa o Micke kommer lördag e.m och då är det bara att packa
  • Biljetterna är som sagt bokade, till lördag kl 22.12 då vårt tåg avgår  (blir en lång resa med katterna!)
  • Har ringt ams och redovisat sökta arbeten (lol)

Det enda som behöver göras nu innan lördag är att packa resterande saker! Men vi båda kommer att vara lediga på fredag så då ska vi ha en lång dag med bara packning och fixa så att ALLT är klart tills det att pappa o farbror kommer på lördag :)  (snäll pappa o farbror!!!)    Sedan är det bara städning kvar efter att de har åkt, och sedan är det bara att bege sig ut till tåget senare på kvällen :)

Åhhhh vad jag längtar!!!!!!

Tävling

Jag är väll inte den som egentligen brukar surfa runt på andras bloggar och va med i tävlingar, men denna gången så är det ju faktiskt ett par jeans som man kan vinna !! Så då måste man ju ge det en chans! Eller hur? :) 

image139

Surfa in på :
http://shopaholicmamman.blogg.se/

och var med och tävla du oxå!



IpSa

Man måste ha hängt med för att förstå det roliga kanske, men jag tycker det är askul! HAHAHAHAHAHA

[18:56:11] hörrö raj`dONGO är inte du på lan ? med ipsa :P
[18:56:31] uF-Snotra`STIL kul å åka på lan med nån som inte kan döda en afk om hon inte sitter hemma?




[20:19.25] +raj`dONGO: Sista till lir (ingen med ipsa.cfg:() /msg me



Lan

Ja nu är vi igång med vårat lilla lan. Det är inget stort, bara uf+ irl friends så vi är runt 10 nu och sen kommer Miranda och Stoffe ikväll + nån till så vi blir iaf några fler :) Mycket trevligt faktiskt. Fast lite varmt o instängt haha + att det blir massa godis ;)



image138



Ja egentligen händer inte så mycket mer, men tänkte bara skriva att vi lanar så ja kommer nog inte uppdatera speciellt mkt på bloggen under helgen osv. Kommer även jobba i helgen så det blir en såndär tuff helg när ja inte kommer sova speciellt mkt. Men vafan det är bara en helg lixom så wtf ;) vem behöver sova? :D





Varit hos frisören

Ja idag har jag varit hos frissan och tagit bort mitt långa fina hår!!!! :o
Gissa om jag hade panik innan jag for dit.
Jag trodde verkligen att mitt hår var förstört och att jag skulle bli JÄTTE tunnhårig för att håret inte skulle gå att "rädda" ....

Men se vad fel jag hade !  De tyckte inte alls det var så farligt och kammade ut allt med hjälp av lite medel och sen klippte hon mitt hår kort igen... Så jag e faktiskt jättenöjd!! 



    Titta själv:

image137


Helt ok va? :)       

Back dorm boys

Första gången jag såg dessa grabbar var för snart ett år sedan med låten "i want it that way" (BSB)  . De blev väldigt populära där i asien och gjorde liveframträdanden med sina mimningar! 
(I Asien går ju allt!!)

Denna videon tycker jag är bland deras bästa!  Det ska även finnas en video med dom där det är lite blandade framträdanden, men iallafall denna får mig att garva som fan!    ;)




Enjoy !


Logik ....

IpSa och dONGO pratar om vem som är det bättre laget, uF (det laget jag spelar i) eller seules, det lag som IpSa spelar i....


(18:25:29) (seu|IpSa) vi spelar esl ligan, vi vann vår grupp
(18:25:33) (seu|IpSa) vann de sin grupp?
(18:25:44) (dONGO) spelar väl ingen roll, jag tycker dom är bättre än er
(18:25:54) (seu|IpSa) jaja det får du göra :D
(18:25:58) (dONGO) ja du som fråga
(18:25:59) (dONGO) =)
(18:26:02) (seu|IpSa) men isåfall får jag fråga
(18:26:03) (seu|IpSa) varför
(18:26:10) (seu|IpSa) Vad äre för fel på våra spelare
(18:26:13) (dONGO) för dom har bättre tp, bättre aim
(18:26:16) (dONGO) inget FEL på dom
(18:26:18) (dONGO) har jag inte sagt
(18:26:25) (dONGO) bara att jag tycker uF är bättre
(18:26:30) (dONGO) tillsammans
(18:26:30) (seu|IpSa) okey :D
(18:26:37) (dONGO) sen kanske vissa av er är bättre individer
(18:26:38) (seu|IpSa) alltså dongo
(18:26:39) (dONGO) men inte i lag
(18:26:40) (seu|IpSa) de var bra
(18:26:43) (seu|IpSa) inte längre
(18:26:44) (dONGO) ?
(18:26:45) (seu|IpSa) du tkr de är bra
(18:26:48) (seu|IpSa) för p0se är där
(18:26:50) (seu|IpSa) så typiskt :D

---------

(18:28:22) (dONGO) vadå mer?
(18:28:29) (dONGO) tycker jag uf är bättre för p0se är snygg?:s
(18:28:37) (seu|IpSa) för du gillar henne osv så egentligen vet du väl inte så mkt om andra lag
(18:28:42) (dONGO) hahaahahah
(18:28:45) (dONGO) patetisk är du ipsa
(18:28:51) (dONGO) hur fan kan du ens säga det



Jävligt nice logik ! ;) dONGO (som känner alla o några till från olika lag) tycker alltså att vi är ett bättre lag för att han tycker att p0se är snygg?? jävligt bra tänkt IpSa, very very nice! *thumbs up*


Det är tur att det finns människor som får en att skratta ! ;)

Dagen

Idag har vi varit effektiva.....


                                                                 trodde jag ja......



  • Kollat tapeter och bestämt vilka vi ska ha i Kök, sovrum, vardagsrum och hall
  • Ätit lunch ute
  • Handlat kattsele och nya fräscha reningsfilter till kattsandlådan
  • Bokat biljetter hem. Det blev tåg! ca 22.12 från Stockholm, framme ca 10.12 i Bastuträsk.    
    Tog ett jäkla tag innan vi fick oss våra biljetter, internetsidan böga och kundtjänsten är inte alltid bäst! :/
  • packat lite till


    Ja det var nog allt. Värt! :P 

PUSS

Börjat packa!

Jaha nu står det en hel drös med kartonger här i rummet, det är så man får kryssa sig fram och hoppa mellan de ytterst få tomma rummen av golvet :P  Det är som sagt var inte så stort här så  ;) 
Vi har lite kvar att packa, sånna saker som man måste ha kvar intill sista dagen är fortfarande kvar i hyllan!  Men annars har vi börjat komma en bra bit på vägen :) 

image136


Fick lite problem med flyget oxå. Det första flyget som går på söndag är ett som är framme 17.00 på e.m  och det tyckte vi var lite väl sent! + att det bara fanns vuxenbiljetter kvar = svindyrt!   Så vi tror att vi kommer åka tåg istället. Det tror jag iofs blir bäst för katterna oxå. Har fått lite tips om hur vi ska göra med katterna på tåget :)   Försökte ringa Veolia oxå och höra om vi måste ringa och boka in katterna med en gång eller om man bara kan ta med dom så att säga, men tydligen så hade de stängt idag pga utbildning. moget! 


har även postat brev till a-kassan och banken idag, måste fixa med flyttanmälan senare oxå!  usch vad mycket det är som man inte tänker på !

puss

Ps. Hittade kusin Mimmis blogg av en slump. http://saramimmijosefin.blogg.se/  Sånt brukar alltid vara intressant! ;)

Middag med Malin

Malin är här i Sthlm på en kurs i helgen, så självklart passade vi på att träffas igår och gå på restaruang. Det blev den kinesiska restaurangen "Sweden China Sin Kiang Grill" .    Självklart serverade de den populära rätten "4 små rätter" som vi både tog :)  Det var väldigt gott!  Sen delade vi på en flaska vitt till :)   Vi satt väll en tre timmar på restaurangen (utan att betala dricks sedan hahaha)  och pratade o pratade. Förhörde henne om nya zealand osv. Mycket revlig kväll!

Ikväll ska jag åka ut till karlaplan där hon är på sin kurs så ska vi hitta något ställe att äta på där oxå ! :) 

Pengar

Aftonbladet tillhör den sidan jag läser igenom ett antal ggr varje dag. Jag har aldrig tidigare bloggat om någon artikel men nu har jag tråkigt och är bara tvungen :

Nyheten handlar om Eli som hittade 140 000 amerikanska dollar på vägen, och ärlig som han är så gick han till polisen och lämnade in pengarna.... Och ärligheten "lönar sig" (som de skrev!?) för själv fick han 2000 dollar i hittelön.... 2000 dollar istället för 140 000 !!!

Om jag hade hittat dom pengarna hade jag aldrig i livet lämnat in dom! Ärligt eller inte, men jag är verkligen inte rik och att hitta en sån summa på gatan, så måste det bara vara meningen! Eller hur?   Sen att tycka att det lönade sig att vara ärlig och få 2000 dollar är ruttet. det är ju inte ens en månadslön för många. Nej sjutton lägg lite pengar på gatan och låt mig  hitta dom. Gud va mycket fint jag skulle kunna göra i min lägenhet!! hihi ;D


Kryssning och jobb

Jag är dålig på att uppdatera bloggen nu för tiden  :S   Ska försöka bli bättre ! ;)

Jag var ju som sagt var på kryssning i lördags (5 april) och det var faktiskt jätteroligt! :)  Det var dock lite dåligt drag på båten men vi ahde kul.  Vi åt först en buffé där man fick dricka hur mycket man ville, dock så var dertas vin utblandat med vatten, smakade inte nått och inte blev man full av det heller ;)  

image135
Lotta, Camilla, Madeleine och Belma


Men sen drog vi oss vidare till hytten där vi drack lite mer och snackade skit om företaget haha !   Sedan upp igen för att hitta något roligt ställe att sitta på. Det fanns två olika "klubbar" att sitta på, ena var disco andra var dansband. Jag röstade för dansband, men det blev hälften hälften istället :)    Jag och Belma hittade lite pengar som vi spelade poker för sen! :D Vi vann inget :/ Men kul var det! 

Vid två tiden gick alla och la sig! Fast jag och Madde tyckte att det var slöseri med tid så vi gick upp igen och träffade på två killar, en från holland o den andra från mariehamn. Fick prata på min knackliga engelska! haha, men det var lite kul. Killen från Holland vad lastbilschaffis och körde från holland till norge....  Fatta va drygt!!

Vid 8 så gick vi upp för att kolla om det serverads frukost, och ja det gjorde det! :) Så vi smet in utan att betala och åt en rejäl frukost innan vi gick o la oss!  Sen sovde jag till 12 ungefär innan ja klev upp. Mycket sömn! :P 

*************************************

I veckan har jag mest jobbat. Började på det nya jobbet i måndags. Känns inte alls nå trevligt :/  Eftersom jag ändå ska flytta i slutet av april så känns det lite dumt att jobba bara 3 veckor på det jobbet ;)  Men men...  All personal verkar trevlig och stället verkar jättebra faktiskt!   
Chefen kom o frågade mig om jag ville jobba i sommar, så sa jag att ja hade kanske ett annat på G, där ja får bättre betalt! haha, ja våga inte säga att ja ska flytta, då kanske ja inte får jobba något mer alls innan flytten. Och jag behöver pengarna så det är bara att ljuga och jobba så mycket som möjligt dessa 3 veckor!

idag börjar jag 4 o slutar 22.30. Låång kväll!!   Fast imorgon så får jag sluta runt 1 iaf :)  Det är bra det :)

*************************************

Malin W kommer i helgen oxå! Hon skulle på någon kurs, så vi ska äta middag och roa oss lite både fredag och lördagkväll :) Det kommer bli mkt trevligt :D



Puss

Kryssning!

Nu är det dax för kryssning med viking line! Sitter o väntar på att få åka iväg, tror allt är klart ! :)   det kommer bli skojjsigt, ska försöka att inte slösa för mkt pengar hihi :)       



Stay tuned !




Sthlm igen!

Så var man tillbaka till sthlm!  Jag hann med att beställa en soffa från EM innan jag åkte oxå. Så detta är vår nya soffa  --->

image134

Snygg va? :)  siracusa heter modellen och det var bra pris på den, 9 995 kr och få fick man med två st nackstöd som var värda 1790 kr. Bra kap ;)   Hoppas den blir fin i vår nya lägenhet :)  beställden den i en ganska mörk färg oxå, tror det kommer bli skitsnyggt! :D 

jag har sååå mycket jag måste göra ! :o   Vet inte vart jag ska börja! haha . det är kontrakt som ska skrivas, samtals som ska ringas, af som ska besökas, flyttkartonger som ska köpas, packning, a-kasse papper som ska fixas.... jag har försökt göra en lista nu iaf. Men just nu är jag alldelens matt i skallen så jag orkar inte ta tag i nått just nu!


I morgon ska jag ju på kryssning med de gamla arbetskamraterna :) Det kommer verkligen att bli kul. Hoppas jag! :)   Så efter det får jag börja planera ordentligt, det är nästan så man måste planera dag för dag allt som måste göras!  inte långt kvar nu!!!! :):):) 


RSS 2.0