Ny bild...

Detta är min framsida på 2008 års almanacka!

image30

Köpte en sån almanacka där man själv får göra förstasidan. Roligt tyckte jag och satte igång. Så detta var resultatet och jag är faktiskt nöjd! Får öva mig mer på photoshop senare så blir det ännu finare! ;)


Bourne Ultimatum

image29


Genre:

Action/Äventyr/Thriller

Bourne fortsätter sin kamp mot sitt förflutna. Han jagas av de som inte vill att han ska komma ihåg sanningen och det blir en hel del action.

Det var rätt länge sen som jag såg de två första filmerna, så jag minns tyvärr inte speciellt mkt om det "förflutna" och vad som hänt innan. Men filmen i sig var bra, men kanske inte lika bra som jag trott. Hade nog förväntat mig lite mer då jag tycks komma ihåg att de två första filmerna var riktigt bra. Slutar så att en fjärde film skulle kunna komma. Det är dock bra action och drag igenom hela filmen och Matt Damon är alltid lysande!

Betyg: smiley  smiley  smiley 

Gråter över dagen!!

Så hemma från en dag på jobbet igen!
Dagen har varit fruktansvärd!! Stressigt! Ingen lunch hann jag med! De flesta jag varit till har varit sura för att de inte fått den hjälp de har rätt till. När det är många helgdagar såhär på rad så blir det så. Planeringen var fruktansvärd. Folk som ska ha hjälp måndag (men inte helger) har inte varit inplanerade... "Eftersom det är helgschema"  Och vad gör man då? Kan ju inte skita i att ge dom sin mat!?

Iallafall, de frågade om jag ville jobba ikväll. Jag sa nej. När jag sen kommer tillbaka så har A tackat ja till att jobba, och jag började med att tycka synd om henne... Men vet ni vad hon får? 5000 kr för att jobba ikväll!! Som att jag hade tackat nej om jag vetat det!?!!!

Ska iallafall jobba imorgon. Extra! Så det blir både storhelg + kval. övertid vilket blir ganska bra betalt trots allt! Har varit sjuk så det blir skönt att få "igen" dom pengarna. Kommer knappt märkas att jag varit sjuk då :)
+ att jag fick ta bilen hem! LITE SKÖNT!! Jag vill ha bil! Tog mig ca 10 minuter hem. Istället för 45 min. skillnad? ja!!

Nu blir det någon sorts nyårsmiddag kanske.... eller vanlig middag haha :)  Har inte planerat nått faktiskt!
Är iaf hungrig som en idiot pga utebliven lunch!

Cranberry...

image28


Body butter och Shower gel i denna underbara doft, Cranberry fick jag av mamma i julklapp.
Har nyligen invigt det och måste erkänna att jag doftar ljuvligt! ;)

Bilder från julhelgen

Här är lite bilder från julen i Svansele! :)

             

      




            

 


Hemma i Sthlm...

Så var man tillbaka till storschtaan igen...
Åkte flyg till sthlm, mkt skönare än tåg :D Och går så mycket snabbare!! :)

Hann med att träffa Linda innan jag for oxå, och träffade hennes nytillskott Keya. Superfin hund!!

Skönt att vara hemma hos katterna igen! Men saknar redan norrland!

Superbad

image10

Genre:
Komedi

Seth och Evan är två tonåringar som går sista året på högstadiet. De är inte speciellt populära men en dag kommer deras vän Fogell och visar sitt nya falsklegg. I samband med det pratar ett par tjejer om en fest men att de har problem att ordna fram spriten. Eftersom de annars aldrig brukar vara bjudna på fest ser Seth detta som ett gyllene tillfälle och lovar att fixa fram spriten åt dem. De ser sin möjlighet till att äntligen få sig ett "ligg" innan det blir sommarlov. Det blir en helt vrickad färd innan de äntligen fått med sig spriten till den festen som de lovat...

Jag vet inte vart jag ska börja! Jag har aldrig varit riktigt imponerad av nån utav dessa filmer som Seth Rogen  (På smällen, The 40 year old virgin) har regisserat! Och de blir bara sämre och sämre. Snälla sluta innan jag spyr!
Visst ledde denna filmen till några skratt men mest för att det var så fruktansvärt kass och usel humor i den. Det blev för mycket kuk, fitta, knulla - humor och ord i filmen. 
Nej, jag rekommenderar er att inte se denna filmen. Totalt slöseri med tid!!

Betyg: smiley 

Släktingar och rester...

Så var det dagen efter självaste julafton. På något sätt var jag fruktansvärt trött i morse även om vi inte klev upp förrän efter 10.00 !  Lite slappande på morgonen med lite datasittande innan lite släkt skulle komma.
Idag var det Vera och Jan (mammas syster och hennes man), och Sara med hennes familj - hennes sambo Robin och hennes/deras två barn Hugo och Noel (Sara är Veras dotter, alltså min kusin). På bordet ställdes en massa gofika fram. Alla de kakor som vi redan ätit ett antal ggr denna jul, men inte mindre gott för det!! :) Vi åt oss mätta på mormors bakade tekakor och mammas kakor (allt från morotskaka, succékaka, negerbollar, bullar m.m.) och drack julmust.  Som Ibbe sa "Jag har aldrig druckit så här mycket julmust nångång i hela mitt liv" 

Till middag blev det resterna från igår. Ibbe tyckte om mormors kåldolmar!  Tror det gav lite pluspoäng från mormors sida! ;)

Vi har egentligen inte gjort speciellt mycket idag! Mest tagit det lugnt och sett en superdålig film Superbad. Recension kommer!

Joel åkte just iväg. Han ska ut på hotellet ikväll. Hade varit kul att fara ut, men Ibbe ska hem ikväll så jag måste ju säga hejdå till han :)  Jag kan gå ut nästa år! ;)

Nej nu blir det till att hitta på nått mer för att fördriva tiden...

Shoot 'Em Up

image9


Genre:
Drama/Thriller

"Smith" sitter på en bänk när en gravid kvinna springer förbi med en man hack i hälarna. I mannens hand finns en pistol. Smith kan inte låta bli att hjälpa kvinnan i nöd och hamnar i ett otäckt drama med en bebis i hans hand. Vem vill åt bebisen? Smith gör allt för att beskydda ungen och hamnar i den ena skottlossningen efter den andra...


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna filmen. För det första så förstår jag inte vad ordet drama gör i genren? Detta är en renodlad actionfilm med lite inslag av humor (om det sen är meningen att vara roligt kunde jag inte komma underfund med!). Det är pang pang pang från första sekund där "bovarna" är fruktansvärt dåliga skyttar. Clive Owen som spelar denna Smith får verkligen spela en hjälteroll, men det räcker inte! Jag skulle kunna sova igenom halva filmen och fortfarande förstå vad som händer utan problem.  Detta med bara "pang pang" är inte direkt nått för mig utan jag kräver lite mer handling och lite mer känsla.
Trots allt ger jag den hela två st, kanske mest för att det var den perfekta filmen för tillfället när vi behövde en väldigt lättsedd film (vi var trötta!). Men jag tvivlar på att den hade fått 2 st om jag hade varit lite piggare och mer på hugget.

Betyg: smiley  smiley

Slutet av en härlig kväll...

image5Så var även denna dagen till ända. Känns lite tråkigt, nu är det ett helt år kvar till jul!
Mat och klappar i massor och jag är så nöjd! Har fått jättemycket fina saker! Bl.a två fina tröjor, pastakastrull, böcker, överkast, liten gjutjärns stekpanna, spel, tjocksockar av mormor som vanligt! (konstigt att man inte uppskattade denna julklappen då man var liten!?) m.m.  Väldigt fina saker iaf! :) Har tagit bilder men har ingen sladd här så kan inte lägga upp något än. Ibbe fick en fin tröja av mamma och pappa, spelet och kastrullen fick vi även tillsammans :) Fast iofs, allt mitt är ditt! hihi <3

Efter allt julklappsöppnande blev det efterrrätt i form av risalamalta, egengjord glass och något mamma sett på leilas jul; kiwi och jordgubbar toppade med riven vit choklad som värmdes i ugnen. Kändes lite sommaraktigt men gott var det!

image4Sedan blev det dax att prova lite spel vi fått! Jag gav spelet "Absolut överens" till hela familjen som vi började med. 3 lag; Jag & Ibbe, Mamma & Joel, Jimmy & Jessica.  Jag och Ibbe vann såklart! ;)  Vi är nog ganska lika varann ibland faktiskt!  Hade väldigt roligt åt Jimmy, te.x detta. 

"Fråga" : Saker som en hund äter
Jimmys svar:  Mat, mattor & skor

Kan inte låta bli att skratta! Det var många sånna konstiga saker!  Jessica blev inte alltid så glad på han! hahah :)



image3Sedan fick vi prova ett lite mer "allvarligt" spel. Jimmy & Jessica for hem så det blev jag, Ibbe, Joel och pappa som spelade "scrabble" .
Jäklar vilket tänkarspel!
Pappa hade naturligtvis fuskat och spelat det spelet på nätet ett antal ggr redan men jag var bara några poäng ifrån! :)  Pappa vann såklart :)  Ja ska träna på internet så nästa gång ja kommer hem, då jäklar!!! :)


Nu blir det till att se en film innan John Blund kommer!

Massa julhälsningar till alla er och hoppas att er jul varit trevlig!!

Puss o kram.    Saranghae!

God Jul!

image2


GOD JUL




Äntligen är julen här! :) Julen är min favorithöjdpunkt på året! Det är nästan enda tidpunkten på året då hela familjen samlas. Julen bringar så mycket lycka och glädje! På något sätt tar alla fram det bästa och lyckas vara glada hela dagen. Kramar klappar och mat. Ja det finns inget som fattas! Iallafall inte i min värld! I år har jag även turen att ha min sambo med mig över jul, vilket gör julen ännu ett snäpp bättre! Att ha sin älskade med sig under denna tidpunkt är guld! Jag tror vi ska ut och gå en liten promenad nu innan det blir dusch och förberedelse innan Kalle Anka börjar! Ingen jul utan Kalle! :)


God Jul alla ni där hemma! Hoppas ni får en lika trevlig jul som jag! :)
<3

Zodiac

Såg nyligen klart Zodiac.

image1

En film baserad på en sann berättelse. En man som kallar sig Zodiac dödar ett par ungdomar och en taxichaufför. Han skickar brev till polisen och en nyhetsredaktion med bevis som ingen annan än Zodiac och polisen vet. Tiden går, polisen har några misstänkta men pga gubben som jämför handstilar så avförs mer än 2500 i utredningen. Polisen har "den rätta" men kan inte binda honom vid morden.

Tecknaren Robert Graysmith är den som skrivit boken om Zodiac och han är "huvudpersonen" i filmen.

Filmen blir lite långdragen ibland. Tidshoppen är stora och det var svårt att komma ihåg vilket årtal de var på innan nästa hopp. Hela filmen förflyter sig om ca 30 år och filmen var lite väl lång för min smak.Tycker dock om filmer som byggs på sanna berättelser så därför får denna filmen 3 stjärnor av fem, mycket pga bra skådespelare (Jack Gyllenhaal).

Betyg: smiley smiley smiley


Välkommen!

Hej hej och välkommen till min blogg :)

Jag har skapat kanske 10 olika bloggar, skrivit ett inlägg sen slutat. Har lixom aldrig fattat meningen med bloggandet + att de flesta hade massa ful reklam runt om vilket jag inte tyckte om. Min kära pojkvän skapade en hemsida åt deras restaurang och då kunde man även göra bloggar från den, så det är därför jag har denna adressen :) Ingen reklam = supernöjd! :)
Besök deras hemsida Restaurang Busan
Iallafall så har jag suttit och funderat hela dagen över vad jag ska försöka skriva på min blogg och kom fram till att det är ju ett gyllene tillfälle att skriva saker som händer runtom mig, så t.ex mamma, familj, vänner kan läsa. Eftersom man glömmer bort mycket när man pratar i telefon, och med vissa pratar man inte i telefon med speciellt ofta/mkt...
Ja eller vi får väll se hur det går, kommer säkert bli en sån blogg som ja lägger ner efter några dagar! Men ska försöka låta bli ;)

Kommer även försöka lägga upp bilder så min kära mami får se allt som händer här i storstaden :) Så slipper jag försöka maila alla bilder till mamma :)

Nåja, sitter och väntar på att maten ska bli färdig. Är sååå hungrig!
Återkommer senare när jag har mer att berätta :)

Puss o kram


RSS 2.0