Nya saker

Hej!

Nu har vi fått upp hatthylla, gardinstänger osv. Vi måste nog fara på Jula o köpa oss en egen skruvdragare så vi kan sätta upp saker själv, o slipper låna av mamma o pappa ;P
Joel har inhandlat en hel del nytt till sin lägenhet oxå. Han ha köpt skiiitfina saker till hallen! Vi var och tittade på det igår o de va skitfint! Ja vill oxå haaaa!!!!!!

Fast vi ha iaf vart o köpt lite saker idag vi med. Bl.a en diskmaskin och en dammsugare. Sen har vi även köpt detta:
image194 image195
Hyllan ska upp i köket.
Både rumsbordet och diskmaskinen kommer förhoppningsvis till veckan!
Såå, det händer iaf lite saker ;)
Nu är det bara målning i hallen och golv kvar. Förutom handlingen av lite möbler o andra saker, men att handla saker tar ju aldrig slut så där kan man ju aldrig säga att man är klar! ;)

Ciao!

image188

Ibbe hemma!

Äntligen är Ibbe hemma! :)) Har saknat mest!

Idag väntar en massa fix på lägenheten.
Skriver sen!

image188

Skriv på; förändra synen på våldtäkt!

Jag hittade i Emmys blogg en länk till veckorevyn, som driver en "skriv på" kampanj för att ändra synen på våldtäkt. Skriv på du med! Skriv på här!
Själv är jag nr 9325.



*****************************


En dag kvar innan älskling kommer hem! Snart snart!! Synd de hade nån jäkla konferens ikväll som räckte ända till 23 (!?) annars hade jag följt med, så hade vi tagit oss hem ikväll. Nu kommer han inte hem förrän imorron bitti nångång, beror vilken buss han tar. Ska tvinga han o ta en tidig!! hihi ;)
Han har iaf fått skriva på anställningsavtal nu, så på måndag börjar Ibbe jobba på phonehouse! Jag ska köpa telefon av han sen! ;)









Snart kommer Joel! Ska slå in hans present nu, så ja inte glömmer det! :)

image188

Välkommen hem!

Välkommen hem från Norge lillebror!!


image193


Hundvakt

Klev upp strax efter åtta idag för att lite senare gå till Linda. Möttes av två glada hundar!  Blev kvar där ett tag innan jag och Keya gick hem till mig för att busa lite med katterna. Tuffe o Lurvas är inte speciellt förtjusta i Keya, de tycker hon är alldelens för busig och dessutom stjäl hon ju deras uppmärksamhet!!  Men innan slutet av dagen så gick det riktigt bra. De slog inte på hon så fort hon kom i närheten iaf! ;)    Går bättre o bättre för varje gång! :)  

image189
Världens sötaste hund? (lite trött!)





Jag o Keya var även ute på en härlig promenad i skogen, där Keya bar på kottar som hon envist försökte få mig att kasta! ;) 

Vi har haft en mycket mysig dag jag och Keya. Snacka om knähund! ;)


Nu har matte Linda just varit här och hämtat hem Keya, så jag ska ta och försöka göra lite nytta här hemma.

Puss

image188

Ps.

Imorrn ska jag va hundvakt! :D   Det kommer bli kul! :))

Men nu dax för säng!

image188

Inskolning

JAG ÄR SÅ TRÖTT!!!!

Har börjat inskolningen på mitt sommarjobb nu. Började i går med en halvdag och idag en hel dagl till 16.   Är jättetrött!! Jag e väll int van o lägga mig 22 o gå upp 6  heller!!!!  (jag brukar lägga mig 02 och gå upp 10!! hihi). Men det känns bra iaf. Tror ja kommer att trivas där, de flesta verkar hur sköna som helst! :)  Och VT verkar oxå mysiga :) 

Nu skulle  ja helst vilja lägga mig o sova!  kanske hinner med en liten powernap innan game on!

Japp, det får bli så!

image187

morsdag - Svansele

Hej


Som jag skev tidigare så firades morsdag i svansele tillsammans med mamma, pappa Jimmy & Jessica. Söndan blev som tur var riktigt fin och härlig så vi satt ute hela dagen, eller vi och vi ;) killarna var inne och såg på formel 1 medans vi tjejer satt ute i solen och tog oss en härlig promenad!

Till middag blev det grillning, med pappa som grillmästare och till efterrätt "gino". Mycket mumsigt!!






Ibbe är på jobbutbildning i Piteå i veckan. Så jag är som ensam! Tråkigt!

image186

kortis



Idag var vi i Svansele. Härligt väder, god mat osv. Allt toppen! Imorrn börjar jobb!  Ska fixa lite, sen isäng! uppdaterar imorgon med bilder från dagen.


Eurovision

Jaha, så var ett nytt år av eurovision klart.

Pinsamt! Vad var det som gick så fel?? Iofs tycker man ju alltid att sin egen låt är bra, men Hero var faktiskt i mina ögon ännu lite bättre än bra!! :/ Inget annat land höll med, förutom Malta! ;) Inte ens våra grannländer "kompisröstade" Dålig stil tycker jag!! haha :)



image178
Vinnaren av eurovision 2008


Ryssland stod som vinnare i år. Första gången nånsin om jag hörde rätt? Killen heter Dima Bilan och låten Believing. Inte rätt låt som vann. Men den var iaf inte dålig :) Ingen speciell låt, men ja tror att ju fler gånger man hör den desto bättre blir den. Tyckte redan att den var mycket bättre när jag hörde den andra gången, så den tar sig!

Nån mer än jag som kände igen skridskoåkaren i Dimas framträdande? Evgeni Plushenko är hans namn och har gjort detta fantastiska (och roliga) framträdande på skridskor!


Sjukt duktig!
(Kolla in hans hemsida http://www.evgeniplushenko.net/ )



Tack Linda & Roger för en härlig schlagerkväll! :)


Imorgon blir det som sagt Svansele, så jag ska nog krypa isäng nu, vet aldrig hur tidigt Jimmy vill åka! :P


 Puss
image179

Jobb & film

Hejsvejs!

Idag ska jag och Ibbe på stan och shoppa "finkläder". Älskling har fått jobb! :) Grattis! :D
Jobbet är på phonehouse, och där måste de ju klä sig lite "finare" och sånna kläder har ju inte Ibbe, så det är bara att fara ut o shoppa! ;)   Han ska iväg till Piteå hela nästa vecka för utbildning. Vad tomt det kommer vara här hemma!!!  Han ska få bo på hotell, lyxigt! ;)    Tur ja börjar jobba till veckan oxå så ja har nått att göra! :)



Vi har sett två filmer sen sist


Leo - En svensk drama film.  Filmen börjar jättebra! den är dramatisk, sorglig och man riktigt känner med huvudpersonen. Men det varar inte speciellt länge... Filmen börjar spåra ut och slutet är bara sjukt... Alltså detta skulle nog kunna vara en riktigt bra film egentligen, om det inte vore för att den är svensk....  Hur de sköter kamerorna i svenska filmer fattar jag inte, konstiga klipp och vinklar som stör mig + att det känns aldrig ritkigt trovärdigt när svenskar agerar. det känns verkligen som att det är "på film" ...   Mja, filmen va ingen höjdare men jag är glad att jag har sett den.


You kill me  - Handlar om en alkoholiserad mördare från polska "maffian" - Frank. En kväll har han i uppdrag att döda Mr O'Leary men olyckligtvis så somnar han i bilen i väntan på att O'Leary ska anlända. Resten av den polska gruppen blir inte speciellt glada och skickar iväg Frank till San Fransisco där han ska börja gå på AA-möten. Han träffar en kvinna som han blir förälskad i. Frank är hela tiden ärlig om sitt yrke - mördare, både för sin nya flickvän och för hela gruppen på AA-mötena.... 
Skittråkig film! Usch! De små försökern till att vara roliga var bara patetiska.  Bland de sämsta filmerna ja sett! Somnade i slutet oxå, så hur den slutade har ja ingen aning om :P




I kväll blir det schlager för hela slanten tillsammans med Linda & Roger, och imorgon blir det en heldag i Svansele med grillning och utevistelse. Så härligt! :)


puss


Massa film & målning

Då man är hemma såhär och inte behöver gå och lägga sig 22 på kvällen så hinner man med en hel del filmtittande efter en cs-kväll.
Vet inte hur många filmer vi avverkat sedan vi flyttade hit! ;) men de som vi sett nu de senaste dagarna är iaf:

Transformers - Jag trodde denna filmen skulle vara kass, då alla recensioner och nästan alla (förutom mamma o Joel) jag pratat med tyckte den va dålig. Men åhh, jag älskade filmen! Det var så himla skön kombination av humor, romantik och action. Mycket sevärd film som jag tror många missar bara pga de dåliga recensionerna, vilket ja tycker är synd. Denna film kommer hamna på listan över "100 filmer att se innan du dör" imo.



Eastern Promise - Denna handlar om ryska maffian... typ. En ung rysk flicka kommer in till sjukhus, höggravid och blödande. Flickan dör men barnet överlever , en kvinna som jobbar på sjukhuset vill hitta flickans familj, men ingen tycks veta vem flickan är. Hon hittar en dagbok i flickans tillhörigheter och ber en rysk man översätta den. I den döljs både det ena och det andra.
Ehh, alltså den här filmen va inte alls bra! usch o blä. se den inte!!!




Bee Movie - En vanlig hederlig tecknad film är aldrig helt fel! ;) Men tyvärr så var denna bland de sämre. Den hade ett väldigt fint budskap, som är till för små barn - att bin behövs, annars dör blommor och växter osv. Det kändes mer som en moralpredikan om att inte ha ihjäl mindre djur än en gullig film, tyvärr.... Så, denna var en besvikelse tyvärr...





Rambo - Detta är en av de filmerna som jag inte hade höga förväntningar på. Ibbe har tjatat och tjatat på mig om att se denna film, och jag har stenvägrat. Sen idag blev det Rambo trots allt. Jag har ju faktiskt sett de andra filmerna så jag har ju lite koll på vad som borde hända ;) Filmen var faktiskt över förväntan mycket bra. Handlingen är ju inte nått speciellt kanske, men en massa pang pang och en massa effekter med blod som sprutar, armar och ben som flyger ... Ja som en äkta Rambo film ska vara . Man kan inte förvänta sig något nytt utan den påminner om de gamla filmerna :)


********************************


Vi har även målat hallen klart nu. Trappuppgången har vi inte gett oss in på utan vi får se vilken dar vi tar det, men huvusaken är att hallen är klar så pappa kan sätta upp hatthyllan åt oss så vi har nånstans att börja hänga våra jackor ;)  Ska börja med golvet här nån dag oxå, men orken tog slut haha ;)



puss

Sovrummet är klart!

Idag har jag och Ibbe varit duktiga och tapetserat klart i vårt sovrum :) Så nu ser det jättefint ut när man slipper de dom vita partierna ovanför dörr och fönster! ;) Tycker vi var riktigt duktiga, men jag är så fruktansvärt petig så de tog sin lilla tid ändå, och ändå blev ja inte riktigt nöjd :P va tusan de e ju skitsvårt att få den där sista lilla biten att bli perfekt på millimetern! Först hade vi gjort 1 mm för lite så gjorde vi en ny som var 1 mm bredare, men no jävlar blev den på tok för bred! Klippte bort lite, fortfarande för bred, men det fick vara så iaf. Ovanför dörren syns de kanske int så mkt ! ;) Sen är de så jävla högt i taket så ja når knappt upp!! Så får ja ont i nacken hehe :/ Blir spännande när vi ska göra tredje rummet! :P


Vi ahde ju även tänkt börja på att måla i trappuppgången, men ställningen som vi behöver var utlånad :/ Så vi måste vänta på att den kommer tillbaka :( Funderar på om vi kanske ska lägga golvet innan trots allt? Jag vill att saker ska hända!!! :)


har fått sommarschemat oxå! Jobbar som en dåre i sommar! :S Kommer va tokvit !! för med detta arbetschema kommer ja aldri kunna sola :/ Om ja inte vill sola kl 17.30 på e.m så ! hehe ://

Shopping

Jag och Ibbe var på stan en snabbis idag. Jag var ute efter två filtar, en till soffan i vardagsrummet och en till sovrummet.  Jag har svart överkast i sovrummet så det kändes som en bra idé att ha en filt på sängen så katterna förhoppningsvis ligger på filten istället för att håra ner vårt svarta överkast!  Samma sak med soffan, ja har upptäckt att katthåret syns lite för tydligt på vår svarta soffa så där har ja tänkt försöka vara sträng och endast låta dom sova på filten... Hur nu det ska gå? ;)   

Hittade iaf två fina plädar på Hemtex till vettigt pris, en röd och en vit;

image171




Hur mycket katthåret sen syns på dessa filtar återstår att se! :)

Middag och film

Goddagens

Idag har Ibbe varit duktig o tvättat. Han bokade tvättid kl 7(!!) på morgonen, så då fick han straffet att tvätta själv! Tror ni att ja vill kliva upp 7 på en lördagmorgon? :) Men nu är allt klart iaf så det ska bara in i skåpen nu.

Igår åt vi en suupergod middag! Egentligen var det tänkt att vi skulle äta den ikväll, men så kom vi på att Ibbe har cup ikväll så om vi vill sitta och njuta av den goda middagen så var det  bäst att äta den på fredagen då vi inte skulle behöva stressa :)
Middagen var: Fläskfilé med quinoa, morotstzatziki & sallad .

image169
Visst ser det gott ut?


Quinoan kokade vi i grönsaksbuljong och det blev supergod smak på den då! Jag har alltid försökt att krydda quinoan med olika kryddor men aldrig lyckats.
Allt blev underbart gott och jag åt tills ja va alldelens proppmätt!  mums!


På kvällen blev det en film;  Untraceable.  Som handlade om en datahacker från FBI som kommer över en sida på internet som heter killwithme . Sidan sänder liveinspelning där en människa har blivit tillfångatagen och satt i en sorts "fälla" och ju fler som besöker sidan, desto fortare dör personen på liveinspelningen. Självklart ökar antalet besökae på sidan helt galet snabbt så offren dör allt snabbare.... 


Filmen var stundvis riktigt skrämmande, men inte så att den kunde få mig att sitta som fastklistrad. Det var nått som fattades, men helt klart en sevärd film!

promenad

Igår kom Linda hem från Turkiet. Som tur var hade hon fått sig en hel del sol så hon ska klara av att komma tillbaka till kalla Sverige ;)    Linda kom förbi och kollade vår nya snygga soffa och tog med sig Keya som fick bekanta sig med katterna för andra gången. Keya kom nog ihåg hur tråkiga de var den förra gången så hon var inte alls så speciellt intresserade av dom denna gången! ;)
Sedan blev det en tur runt hela anderstorp tillsammans med Ceasar o Keya. Det var lite kallt trots att det var klarblå himmel, men riktigt skönt att få komma ut litegrann och röra på sig. Det var inte igår!! ;O   

image168


Ikväll blir det game för hela slanten ;)

Soffa & sovrum *bilder*

Det är så härligt när man ser saker hända i sin lägenhet.

I helgen så kom snälla mamma och pappa och tapetserade vårat sovrum. Tyvärr saknades det en våd så jag har beställt en rulle som vi ska hämta ut i veckan. Så ovanför dörren och fönstret är det den gamla tapeten. Ser lite knäppt ut :)


Jag glömde ta före-bilder så det fick endast bli en efterbild :)
(fläcken på bilden är från kameran och sitter inte på tapeten! ;P Sen hade jag inte tagit speciellt bra "efterbilder" heller så denna närbilden får duga =) Kommer bättre bilder sen när vi fått till det med säng, skåp, sängbord osv! )

image166





Och idag har vi äntligen fått vår soffa! Den är supersnygg och jag bara längtar efter att få lägga mig i den och se en film!!! :)

image167



28 maj kommer Joel hem. Skynda!! Jag vill på IKEA!!! :))


puss

Bästa sidan! * uppdatering

Jag har hittat tillbaka till den roligaste hemsidan som finns!
Sidan är en sida med korta små "flash" endel hur bra som helst endel hur kassa som helst! ;)
Kolla in sidan:

http://pown.alluc.org

Här är tre st som jag tycker att ni ska se! :

Till alla geeks så har jag hittat en 1337 flash :

KLICKA HÄR

Detta är min personliga favorit, kan se den om och om igen och garva mig fördärvad. Lite Pinkustuk i det hela:
KLICKA HÄR

Denna flashen är bara föööör underbar!! Funderar nästan på om det inte är Ibbe som dansar?? vad tror ni? ;) KLICKA HÄR


Alltså det finns mer än tusen olika "flash" så jag har långt ifrån tittat på alla, så det kommer upp nya bra varje sekund! ;)

Sooooo, ENJOY !!!


**Självklart har jag råkat skriva fel länk på den som är min personliga favorit! Nu är det rätt länk där iaf, så kolla igen, den ja hade råkat skriva var ju kass!! haha

Golv

Idag har vi varit och köpt golv till hallen, det blev detta golv:

image164



Vi tog även med en bit tapet och skulle försöka få en färg till det. Men de sa att det inte gick att blanda en bra färg till det, eller klart de går att blanda men att det inte gick att använda deras "maskin" som räknar ut vilken färg det är (alla siffror som visar den exakta färgen)... så jag blev arg haha. Ska se om det kanske får bli tapeter i trappuppgången trots allt.... Kommer iallafall att bli billigare med tapeter än att dom ska få blanda till färg åt oss, som för det första kostar 250 bara att blanda och sedan priset för färgen... Kommer nog gå loss på en tusing så jag hoppas pappa vill tapetsera ;)  

Har sett ut vilket golv jag vill ha till köket oxå, men ska ta hjälp av mamma som smakråd :)

Var in på hyresbutiken och frågade lite om golvslipen, det blev lite dyrare än vad jag trodde men det behövs. Vårat parkett golv är nog inte slipat en enda gång sedan huset byggdes! :o   Och det skulle vara skönt att fixa det nu innan vi får in alla möbler, för då måste man hålla på att flytta möbler när man slipar, det blir lite drygt!


Har hittat nytt online spel; cabal online!  Jag skulle fortsätta på mitt silkroad som jag inte spelat på länge men tyvärr så kvarstod samma problem som gjorde att jag slutade med det för några månader sen... Jag som trodde att de hade fixat det nu! :S   Jag som har så bra vapen och mycket pengar där ju!!! haha :)




Puss




Film & mat

Vi var på Kriti och åt födelsedagsmiddag. Det var mysigt, men maten var inte lika bra som jag hade förväntat mig och som jag kommer ihåg så det var lite av en besvikelse! :/

När vi kom hem såg vi filmen "A mighty heart" . Helt okej film. Ruggig när man tänker på att den är sann, men tyvärr så är världen formad på det sättet! :S  Blev lite jobbigt med alla konstiga muslimska namn som var svåra att hålla isär men annars riktigt bra regisserad. Bara en sak jag störde mig på! Jolies hår!!! Snälla var hon tvungen att ha samma håruppsättning genom hela filmen? Och på alla återblickar sen förr i tiden och t.o.m på hennes bröllop var det precis samma håruppsättning... fatta vad konstiga saker som stör mig? hahaha...



Vi har även sett två filmer till under de senaste dagarna och de filmer vi sett är :
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    image162
och                            image163



Båda två riktigt bra filmer!  death sentence rekommenderar jag alla att se!  Riktigt rysarfilm som får en att sitta med gåshud hela filmen. Inte för att man är rädd utan för att man mer är förbannad och ledsen för det som händer. Ett klokt råd, ta inte saken i egna händer när det handlar om människoliv!

Lucky You är bra om man är ett pokerfreak, vilket jag kanske inte riktigt är. Men trots allt så tyckte jag att filmen var bra och det fick mig att bli sugen på att spela poker igen haha. Det är en film helt rätt i sin tid i detta pokermaniska land. Drew Barrymore är alltid bra och höjer nivån på filmen rejält bara genom att medverka.  En väldigt "fin" film!





Till sist; Linda ha så trevligt i Turkiet!! :)



                         

Ja må jag leva


Grattis till mig själv!




Härligaste födelsedagslåten! :D


Jag och Ibbe har bakat muffins idag och Linda & Keya kommer och fikar. Mycket trevligt ! :)

puss

Tapetsering - Kök - done!

Så är även köket klart! (och hallen med!)
Första våden som vi satt upp höl jag på att ångra mig och säga åt dom att sluta tapetesera haha, men när allt kom upp så blev det jättefint! Riktigt stilrent och modernt ser det ut! ;) Nu saknas bara lite moderna saker i vårt kök ;)

Bilder på vårt kök före och efter:
(det är vi som har målat runt fönstret oxå, var samma som i vardagsrummet, bruuuunt!)



Vi har redan rivit av yttersta lagret av tapeten:
image157



Första våden sätts upp:
image158




image159


Ja såhär ser det ut ! ;)

image160




-----------------------------------




På kvällen for vi till Jimmy och Jessica för att äta middag. Vi blev bjudna på pasta med lax, supergooood!!! Jimmy fyller ju år idag så grattis grattis! :D

Sen på kvällen for ja över till Linda en sväng och såg lite tv o snackade skit :) Mkt trevligt! Den fuskisen far till turkiet på onsdag!!! Gissa vem som är avis!!! :)

Nu ska ja käka frukost. Har kunnat sova riktigt länge idag! Till halv elva, woho! ;)

Puss

Före o efter - vardagsrum



Japp, då är ett rum klart! det viktigaste kanske eftersom det är bland det första man ser när man kommer in. vardagsrummet! Blev sååå snyggt! ;D Längtar bara efter våra möbler nu så kommer det bli ännu finare! :D

Såhär såg det ut före: (vi har dock hunnit måla vitt runt fönstrerna redan, förut var det brunt!)


image153



image154







Och såhär ser det ut nu! :

(Svårt att ta bilder så det ger någon rättvisa! Den vanliga tapeten ser ju vit ut :/ Men ni ser ju på ett ungefär iaf. )



image155


image156



Häftig fondtapet va? :D





Är jättenöjd! Det blev ännu finare än vad jag trodde, och den vanliga tapeten passade jättebra med min fondtapet. Var lite orolig att de inte skulle passa så bra ihop som vad de gjorde :)

Mamma och pappa åkte och ska kolla på "Sound of music" som visar på "isladan" . Hoppas den är bra så de får njuta och ta det lugnt ett tag. Imorgon är det köket, hallen och förhoppningsvis så mycket som möjligt av sovrummet som gäller! :)



Tapetsering

Nu har vi äntligen påbörjat vårt projekt med tapetsering!!! Det kommer bli SÅÅÅÅ fiiiint! Ni ska få se bild sen ! :D  Mamma och pappa är det såklart som tapetserar, vi ser på och filar på kanterna och hjälper till där vi kan hehe :)  Svart med vita blommigt mönster, låter det snyggt? ;)  

image152


För övrigt så var Lurvas ute på äventyr igår. Han hoppade ner från balkonen och tänkte ge sig ut en sväng. Som tur vad hade han inte hunnit långt innan jag hittade honom och tog med han in igen. Han blev inte speciellt glad på mig och var sur hela kvällen. Nu får han inte vara ute på balkonen ensam längre ;S


Imorrn blir det mer tapetsering. wehoo :D

RSS 2.0