Så klantigt!!

Jag är så klantig!!

image74Jag var på väg från min sista tillsyn. Jag har tidningar som ska kastas i pappersåtervinningen i ena handen och min väska i andra handen... Springer ner för trappan och på nått konstigt sätt missade jag sista två trappstegen och flög framlänges nerför trappen. Jag tror ja låg på golvet ca 30 sekunder innan ja fatta vad som hade hänt... Reste mig upp o kände efter lite. Gjorde lite ont i foten men de va inge farligt och jag slog mig konstigt nog ingen annanstans!? (inte va ja märkt iaf!)

iallfall så var jag ju så duktig att jag tog med mig träningskläder o skulle träna idag. Men på vägen till träningslokalen började det göra mer o mer ont i foten! Jag gick iaf in på SATS och bytte omt ill träningskläder och körde tre maskiner innan ja faktiskt gav upp för de gjorde så ont...

Nu är ja hemma iaf och foten är inte svullen eller blå och det börjar kännas lite bättre (vill jag tro iaf!) så ja hoppas den ska vara bra tills imorrn iaf :S

Så perfekt!

Idag har jag suttit och gjort min plus och minus-lista! Hittar så många plus med Skellefteå! Och typ bara ett minus haha! Jag vet åt vilket håll jag lutar iaf!

Kollade även blocket idag! Hittade den absolut perfekta lägenheten!!!
Klicka här för att se lägenheten

Det är huset brevid Linda!! Jag vet hur planlösningen är och den är faktiskt grymt bra! Åhh snälla köp den åt mig så kommer jag dirr! Varför har jag inga pengar för!? :S


Trött jag blir !

Suck vad trött man kan bli på folk! Kom hem igår, lite glad att helgen va över och att gå en skön lugn kväll tillsammans med Ibbe med lite gott o en film.
Loggar in på datorn och IRC där det helt plötsligt står att vi ska spela kl 18.00 (klockan var då 17.30) och jag bara ehh wtf!? Jag har inte sagt att jag kan. Jag loggar av för att jag blir lite sur för att folk inte kan fråga utan bestämmer bara själva. Det går ca 5 minuter så får jag ett mess där det frågas om jag kan spela kl 18. Jag säger att jag inte kan. Sedan  bryr jag mig inte utan jag gör det som var planerat, duschar länge, ser lite serier och äter god mat och lite chips efteråt.

Idag får jag ett mess igen där det står att de är besvikna på mig för att jag inte spelade igår! Man kan inte komma 30 minuter innan start och säga att man ska spela, då måste folk ha förståelse för att man redan har planerat saker. Och "hemmasaker" är även det viktiga inplanerade saker. De tyckte på något sätt att det var mitt eget fel att jag inte sett meddelandet "Du får väll vara online nångång" skrev de. Hur ska jag kunna vara online om jag jobbar?
Jag menar, ska jag bli sur på en annan som spelar för att hon ca en timma innan start skrev att hon inte kunde spela för hon hade inget internet (hon hade inte betalat räkningen). Det känns lika ologiskt o bli sur på henne för det som att bli sur på mig för att jag har ett liv...

Iallafall så skrev jag en "förklaring" till dem idag, ingen som svarat än och ingen som kommer göra det. I know! Alla sitter och surar...  Skrev bl.a att det var noll respekt från deras sida att förvänta sig det dom gör, så de kanske blev lite sura för det! ;) 


Ajja, I don't care. De förtjänar inte min energi anyway!

Ost!?

image73Hur i helvette kan osten ha gått upp med ca 40 kr/kg!?!?!!!
Var nyss och handlade och skulle handla ost. Tog den vanliga hushållsosten på 1.1 kg som bruka kosta omkring 60 kr. Jag betalar o poff, 140 kr?!! Jag bara ehh, hur kunde de bli så mycket? Jag stod alltså med osten, ett paket bearneisås och ett paket hårdbröd... Kollar på kvittot:109 kr för osten!? Jag frågar om det verkligen stämmer och springer sedan och kollar priset på hyllan. Japp det stämde! Helt sjukt! Jag brukar ju köpa 2.2 kg för 99 kr!? Vad fan har hänt!?




Lön

25:e är nog bästa dagen på hela månaden! Den dagen då man får känna sig rik! O ja måste erkänna att ja känner mig väldigt rik! Har aldrig tidigare jobbat heltid o aldri haft så mkt pengar ;)

Fick brev från Skebo idag. En lägenhet som ja blev erbjuden :P  JÄTTEFIN! en trea , dock i bergsbyn. Ett litet hus, med eget garage o tvättstuga, förråd o uteplats! Det hade varit drömmen!! Så jäkla fint! Lite dumt o få det nu bara eftersom vi inte kan flytta nu ;/   Men ja blev såååå sjuuuuuk!!!!  Hade varit perfekt för katterna oxå! Flytta nu? SNÄLLA!! ;D
image72
Lite dålig bild men det syns ju ungefär! vill ha! :(


beslut...

Idag är det matlagardag igen. Så jag har lite matlådor de kommande dagarna.... Det är lite drygt att behöva laga så mycket mat så ofta! Eftersom vi inte har någon frys att förvara matlådorna i så gör jag max för två dar oxå... Annars blir det lite väl tråkigt att äta samma mat fler än 2 dagar i rad ;)
Så nu är det den vanliga "kyckling o ris grytan" . Som jag för övrigt inte får kalla gryta för Ibbe eftersom det inte är en gryta (ingen sås alltså!). Han vill kalla det wok, men de tycker jag är fel :P Gryta låter bättre ;)  Så jag har själv döpt den till Jannices gryta så får han säga vad han vill :)

Ikväll ska ja försöka kolla upp lite olika utbildningar oxå. vet inte riktigt vad jag vill läsa än, men har iaf ganska klart för mig åt vilket håll det lutar åtminstone. Det stora beslutet ligger på bostadsort! Så många plus o minus åt båda hållen! :/  Svåra beslut är aldrig lätt att ta....  Vet iofs vad som kanske vore det bästa, men jag vill ju egentligen få flytta :(   saknar alla där hemma!!!! :´(   Fast två år hit eller dit? det är ju inte en evighet iallafall! Och att flytta hem, det kommer jag med 100% säkerhet att göra! Så om inte nu, så blir det om två år... Vad svååååårt!!!
Ska försöka sätta mig och göra en plus och minus lista sen oxå. Kanske reder ut saker o ting lite bättre?

Nej åter till min matlagning, riset börjar vara klart så nu är det bara kryddningen kvar :)

Dagens koreanska ord (med "svensk" stavning):  yäppoda = fin   

Min dag ...

Lediga dagen idag!! SÅ SKÖNT! :)

förra veckan fick vi 20% rabatt från H&M som jag tänkte utnyttja idag. Sagt o gjort så åkte jag in till stan och försökte hitta mig nått... efter ca 30 minuter var jag redan less på att gå runt :/  Hittade inget så jag gick o fördrev tiden tills jag kunde åka till restaurangen och äta hos Ibbe. det blev bibimbap idag :) Har saknat den maten faktiskt :) 

På vägen hem (ca 18.30) vart det fortfarande lika mycket folk på centralen som vid rusningstid! Jag fattar inte vart allt folk kommer ifrån! Och att det kan vara så mycket på en och samma gång och JÄMT!  Kollade när mitt tåg skulle gå, två minuter kvar och för en gångs skull orkade jag itne stressa utan väntade på det tåget som kom 10 minuter senare. Började tänka på tiden då jag pendlade till skellefteå (från Svansele) ... Då gick det minsann bara TVÅ bussar hem per dag!! En klockan 13.20 och en klockan 16.15.  Så slutade man klockan två fick man snällt vänta i två timmar på sin buss...  Och folk klagar här över att måsta vänta när tåget är 3 minuter försenat!?
Jag vet, jag gör likadant! Man blir skadad av denna stad! All stress och jäkt... Inte konstigt att folk inte mår bra!!

Väl hemma gjorde jag lite korvstroganoff så jag har matlåda imorrn och på torsdag :)  Länge sen jag åt korv nu så jag längtar lite faktiskt :) 

Hmm... Annars har det inte hänt så mkt. Har fått min återbetalningsplan nu till CSN som ja ska börja betala. Hade faktiskt glömt bort att det skulle börja betalas nu så de kändes kanske int så kul med mer utgifter... Det är tur vi bor billigt... typ :P 

Puss o kram

fynd !

image71

Titta vilket fynd jag gjorde idag! REA är inte alls dumt!
100 kr på Åhlens blev slutpriset och då jag fick presentkort på Åhlens av storebror med flickvän så blev ju denna väska egentligen gratis :D PLUS att ja har kvar pengar på mitt fina presentkort på Åhlens!
Hade dock beslutsångest om denna och en annan. Kan iofs köpa den andra oxå och ändå ha kvar lite kronor på mitt presentkort! Hmm... Fast en väska kanske räcker? ;)

Mat & bio...

Igår hade vi en liten myskväll. Både bio och mat blev det!

Vi började med att äta på en grekisk restaurang; Faros som låg på södermalm. Vi hade sen tidigare bokat bord till 19.00 och kom fram ca 3 minuter innan. Mannen som tog emot oss i entrén verkade väldigt stressad och tog ingen som helst ögonkontakt, han sa åt oss att vänta och vi fick vänta ca 5-10 minuter på vårat bord.

Miljön var hur mysig som helst, gammaldags och mörkt mysig stämning. det såg ut som att det var en gammal lägenhet som var ombyggd för det var inte en stor matsal utan det var många små rum och vrår där det stod bord. Vi blev placerade mitt emellan två andra par (de drog bara isär borden). Det kändes inte så "privat" att sitta där. Helst vill man ju sitta lite för sig själv så man kan prata ifred utan att behöva tänka på att folk kanske hör. Eller åtminstone få sitta mer än ½ meter bort från nästa bord vore ju önskvärt. Vår servitris var dock bra och väldigt uppmärksam och trevlig :)


image69
                                                     Kall meze tallrik
 
Iallafall, till förrätt tog vi; Kall mezetallrik och Ibbe tog även lite dolmades och sen en tallrik med feta
Till varmrätt blev det vanliga souvlaki (ibbe tog en mix och fick både fläskkött, lamm, nötkött.)
Att dricka: Ett glas vitt för mig och Ibbe drack en vanlig cola.
Summa: alldelens för mkt!



Bio!
Sedan bar det av till biografen på söder. Vi hade bokat biljetter till filmen; Försoning med Keira Knightley & James McAvoy.

image70


"England, året är 1935. Det är varmt, den varmaste dagen hittills denna långa sommar. Trots att nazismen växer sig starkare i Tyskland och världen står på tröskeln av ännu ett världskrig, spenderar Briony Tallis och hennes familj några lata dagar i lyx i deras enorma viktorianska hus utanför London. Hettan är kvävande och de sedan länge undertryckta känslor som familjemedlemmarna bär på, hotar att brisera under det att veckoslutet fortskrider. Briony är en nybliven författarinna med livlig fantasi. Genom en rad missuppfattningar utpekar hon hushållerskans son, Robbie Turner, för ett brott han inte begått. Robbie och Cecilia, Brionys syster, är förälskade i varandra och Brionys anklagelser får inte bara konsekvenser för det unga kärleksparet, utan förändrar familjen Tallis liv för alltid."

Filmen var otroligt vacker och välspelad! Trots att det under vissa stunder blev lite långdraget så sitter man som fastklistrad i bioduken. underbara skådespelare och en underbart fin historia. Så fort det kan gå när ett barn tror sig se något. Något som förändrar hela livet...   ett gripande drama! Helt klart värd att se!!!


Den döende dandyn

image67


Författare: Mari Jungstedt

En vinterkall söndagsmorgon hittas en mördad man upphängd till allmän beskådan i en port i Visby ringmur. Offret är den väl ansedde konsthandlaren Egon Wallin som dagen före haft en succéartad vernissage där en litauisk konstnär visat sina verk.


Kommissarie Anders Knutas och hans kolleger undersöker fallet och finner att Egon Wallin stod i begrepp att lämna sitt gamla liv; sin hustru sedan tjugo år, galleriet och bostaden på Gotland. I största hemlighet hade han förberett sitt uppbrott. Vart var han på väg och varför?

När en stöld av konstnären Nils Dardels berömda målning "Den döende dandyn" inträffar i Stockholm blottläggs tydliga samband med mordet på den gotländske konsthandlaren och mediaintresset blir enormt. TV-reportern Johan Berg går sina egna vägar för att söka fakta. Han är något avgörande på spåren utan att se konsekvenserna av sin våghalsiga framfart. Relationen med gotländskan Emma Winarve äventyras -- men också deras lilla dotters liv.


Detta är den fjärde boken om kriminalaren Knutas och TV-reportern Johan Berg. Jag har läst de tre tidigare. Denna bok tyckte jag nog var den sämsta hittills. Jag tyckte att inte att samband och motiv hängde ihop riktigt och det blev en massa snack om olika konstnärer. Däremot är Mari en duktig författare som är noga med sin research innan hon skriver sina böcker! Jag ser framemot att läsa hennes nästa bok; I denna ljuva sommartid och hoppas att hon är långtifrån klar med sitt skrivande! Boken är lättläst och inte alls jobbig att ta sig igenom utan det är lätt att man fastnar i den, trots att de finns många stycken man lätt bara skummar igenom. 

Betyg: 3 av 5


*När jag kollade på google efter denna bok så  hittade jag även den riktiga tavlan av Nils Dardel, såhär ser den ut! Kan vara kul att veta hur den ser ut innan så får man en liten bättre uppfattning när man läser boken, eftersom väldigt mycket handlar om denna taval!

image68

Tant och hennes hund...

Igår hände en lite... vad ska man kalla det? olustig sak? fick iaf mig att höja ögonbryna och rynka lite med pannan...

image66Jag hade just handlat klart och satte mig på en bänk just innanför dörren för att vänta på M som skulle komma och hämta mig. Efter en liten stund kom denna pygmetant (max 150 cm lång!) med hennes lilla guldfärgade valp. Såg ut att vara nått golden retriever aktigt...
Iaf så såg jag henne hela vägen. Hunden hängde i hennes jacka och bet och slet, Hon gormade och smålade på hunden medans hon gick fram till bänken jag satt på. Hon knöt fast hunden samtidigt som hon fortsatte gorma på den. Inte så att hon skrek, men med väldigt bestämd röst sa hon samma sak i ungefär 3 minuter "Nu uppför du dig" , "Stanna kvar här, "sluta nu" & "bete dig" var de ord hon använde mest...  Sen började hon traska därifrån!! Valpen började skälla efter henne och gick fram så långt kopplet räckte, och så långt kopplet räckte var precis rakt framför mig, ÖVER mina kassar! Tanten vände tillbaka satte hunden och fortsatte med samma ramsa till hunden. Sen kollade hon surt på mig och sa "Nu ignorerar du hunden! Det är en valp! han ska lära sig!!!"  Jag lite förvånat stammade bara "jaaa" och sen gick hon igen....  Samma visa igen... valpen sprang fram så långt kopplet räckte och välte ikull min ena kasse. Tanten fortsatte rakt fram utan att se tillbaka. Valpen började då tugga på mina händer och försökte hoppa upp i mitt knä... Lätt att ignorera den då!?!  Jag försökte lite tafatt fösa undan hunden, men den ville ju inte vara ensam så han fortsatte att hoppa på mig...  Så då tog jag mina kassar och gick därifrån istället....

Ja så kan det gå. Men valpen var väll ca 12 veckor gammal och jag tyckte att det var himla fräckt av tanten att inte knyta hunden kortare. Och att lämna en 12 veckors valp där? Tänk om jag hade tagit med mig hunden ut? Ingen hade märkt nå för alla verkade tro att det var min hund. Såg allt hur de kollade efter mig när jag lämnade "min" hund alldelens ensam....

Igen !!!

image65
Idag har ännu en arbetskamrat sagt upp sig... Denna gång tyvärr en helt fantasisk tjej. Men som sagt, jag kan verkligen inte klandra de som säger upp sig. Jag skulle så gärna göra det själv om jag bara hade något annat att gå till....  Och jag vill inte till någon annan hemtjänst. Har verkligen fått avsmak på det efter detta ställe! :S 
"min tant" kommer bli helt förkrossad för hon älskar C! Och återigen ska en ny människa introduceras i vårt arbete... IGEN!!! Hur många har vi introducerat senaste månaderna?!  Det är så fruktansvärt jobbigt att jämt och ständigt måsta ha en med sig, och visa igen hur allt ska gå till.... Igen!!  Och tanterna tycker inte heller det är speciellt kul med alla nya som kommer...Nya människor varje vecka som kommer in i deras hem. När ska de få känna sig trygga?   

Blir så trött..... Fler är på väg ut oxå. Alla letar andra jobb, så man vet aldrig när det är dax för nästa att sluta...

När blir det min tur? :/

Lägenhet

Nu har jag varit duktig och tagit lite bilder på lägenheten :)  

(mamma du vet väll att du kan klicka på bilderna för att se dom större?)



Här ser du vår entredörr med hatthyllan. Dörren till höger (där min väska hänger) är dörren till toaletten, och till vänster har du vårat kök som du ser på bilden nedan:





 

Vårat fina kök ^^  Du ser det lilla kylskåpet :P  Ja, du kanske förstår varför ja längtar efter ett större kök! ;)




 


Vår toalett (saker precis överallt!)




 


Duschutrymmet




 

Här står jag i hallen/köket och tar kort till vårat lilla rum



 

Till vänster har vi våra datorer och min byrå. Och sängen längst in i hörnet.





Till höger har vi en hylla som är fullproppad med saker (enda avlastningsutrymmet!)




 

Här står jag just framför fönstret och
tar kort ut mot hallen



Ja nu har du lite bättre bild av hur det faktiskt ser ut! Inte så stort som du ser, men konstigt nog har jag faktiskt börjat vänja mig! :)

måndag = ångestdag!?

Måndagar är många människors "ångestdag". Måndagar är dock min "äntligendag" för att efter måndag kommer tisdag, och tisdag, och tisdagar är jag ledig!! :D 
Visst, efter helgen man jobbat är man inte speciellt munter när klockan för sjätte dagen i rad ringer 06:05, men samtidigt vet man att det bara är "en dag till" vilket gör det mycket lättare!! Och de helger man är ledig så är det bara "en dag" och sen är man ledig igen!
Vi kommer snart få lite nytt schema. Jobba 2 helger av 5, istället för som nu; varannan! Det låter toppen! Kommer bli såååå skönt de gånger man får vara ledig två  helger i rad! Tänk! TVÅ HELGER I RAD! känns som det var evigheter sen det hände! ;P

Idag börjar spelandet igen, så nu kommer jag bli datanörd igen! Känns lite tragiskt men samtidigt vill jag till ESWC en sista gång innan jag lägger av. Speciellt nu när det kommer vara i San Fransisco!! Inte varje dag man får gratis resa dit ;) Och sen gäller det ju att vi vinner kvalet oxå, därför måste det börjas i tid och nötas! :)

Jag ska försöka ta lite bilder på lägenheten nån dag till dig mamma, eftersom du aldrig sett hur det ser ut! Men det är ju jämt mörkt när jag kommer hem och då blir det så dåliga bilder. Kan försöka imorgon eftersom jag är leedig! :)


Igår hade vi några "spekulanter" här som tittade på vår lägenhet. Ev. ett lägenhetsbyte på G ! Jag hoppas!! Men de ville helst ha på bottenplan då gubben som ska ha den var lite halt :S  men jag hoppas ändå! Tänk va skönt o få större lägenhet! Sjuka är att det enda jag längtar efter med större lägenhet är större kylskåp och en frys!! hahah. Eller större kök kanske helt enkelt, men jag saknar verkligen att ha ett riktigt kylskåp och frys alltså!!


För övrigt så hittade jag världens töntigaste men roligaste blogg!! En tjej som gjort "videoblogg" och jag vet inte om man ska tycka synd om henne eller skratta? döm själv!
http://kissie.blogg.se/


Puss

Ännu en dag...

Ännu en dag på jobbet. Det tar aldrig slut!!! Bara två dar kvar nu! kämpa kämpa!
Har jobbat i Hökarängen idag, börjar faktiskt va lite less på den sidan nu. Har jobbat där 4 dar nu under 1½ vecka och det är lite för mycket. Tycker om mina tanter ju! ;)

Ännu en har sagt upp sig från jobbet nu. oväntat! ;P


Ikväll ska vi börja se en ny koreansk serie! :D Vilken det blir har vi inte bestämt än men det ska bli kul vilken det än blir. Älskar de koreanska serierna, så annorlunda motför de amerikanska!! Men man klarar inte att se mer än serie åt gången och max en per halvår typ, annars blir det för mkt ;)

Nu ska ja prova på CS igen... Blir väldigt lite sånt nuförtiden och vi måste börja nöta igen om vi ska komma i form till ESWC detta år!! :)

Det regnar!

Men jag är alldelens torr om mina fötter!!! haha! känns skönt att kunna skryta om det! ;)


Katterna är allt bra söta dom! Fick ett nytt headset i en stor julkartong och både Tuffe och Lurvas älskar kartonger och kryper ner i en så fort dom ser en!

  

Passade på att lära mig hur man vattenmärker sina bilder! Inte för att nån kanske vill sno mina bilder ändå, men kommer iaf att försöka fortsätta med det utifall att! :) Så vill du ha bilder mamma utan vattenmärkning säg till så fixar jag det till din mail istället! :)

Hade svårt att bestämma mig för vilken font jag skulle ha på vattenmärkningen så  här kommer ett antal olika försök och lite bilder på katterna! :)  ----->

   

Jag tror jag kommer använda mig av den stilen jag har på Lurvas i kartongen faktiskt. Eller? :)

varma fötter!

Snacka om att ja haft varma och torra fötter idag!! Kändes väldigt underligt! Men väldigt skönt! :)  Testade dom tillome, gick över en blöt gräsmatta!! Inte en droppe blöt blev jag! Otroligt! :)

Har hämtat ut böckerna vi beställde idag! En hel drös med böcker hade vi beställt bl.a lite nya matböcker med G-I recept. En hette "klaras goda G-I dagar" och verkade hur bra som helst, massvis med goda och lättlagade recept!
Jag beställde även en bok baserad på en sann berättelse oxå "Såld" hette den och är om en flicka som blir utsatt för trafficking. Ibbe beställde några engelska böcker, bl.a Alive (dom som störtade med planet i bergen) och "touching the void" som vi sett på film! Beställde även två nya Harry Potter böcker, så nu har jag massvis att läsa (och massvis med ny mat att laga!) . Sen har jag ju böckerna jag fick i julklapp så min läsning kommer inte ta slut i första taget :)  

Det är dock lite svårt att läsa varenda dag nu, beror precis på vart i bussen man sätter sig. På vissa ställen är det så mörkt så det går inte att läsa. Sen har jag börjat vara så trött när jag väl sätter mig på bussen så det är inte alltid ja orkar heller. Längtar efter lite solljus så energin kommer tillbaka! förhoppningsvis ;)

Nya skor!

Idag åkte jag in till stan. Planen var ett par nya skor och en ny handväska.
Jag och ibbe gick först på ett litet café och åt varsin salladstallrik + efterrätt (dumt att först va så nyttig o äta sallad o sen proppa i sig massa kakor.... )
Sen började jakten på skor!
Vi började inne på Din Sko, vidare till Wedins och slutligen till Stadium . Jag behövde ju ett par skor som jag skulle kunna ha på vintern, sköna att gå i, inte läka in vatten, se iaf något sånär bra ut + att dom inte får täcka eller knappt nudda mina fotknölar då jag på något konstigt sätt får jätteont och knappt kan gå om dom gör det...
Inne på Statium finns som sagt  Gore-Tex vilka ska va bra för vattenläckaget och sköna att gå i! Provade väll ca 5 sånna par och alla var likadana, på något underligt sätt nuddade dom fotknölarna på det sättet som dom inte får göra, TROTS att det gick ner där vid fotknölarna...  Jag blev mer och mer arg för att det inte fanns ett enda par som passade mig... Klockan blev över halv fem och Ibbe var redan sen till sitt jobb så jag tänkte skita i allt och köpa skor någon annan dag. Men så på vägen ut hittade jag ett par gore-tex som vi missat!  Skärningen vid fotknölen var mycket lägre (syntes direkt) så jag drog på mig dom snabbt och gick ett litet varv och kände att det skulle funka. Så det var bara att handla! Att det var rea gjorde ju inte saken sämre ;)

Titta o njut mamma! Första gången i världshistorien som ja köper ett liknande par, som inte ens är snygga!! :)

image48

Hittade en fin handväska men den får jag handla en annan dag. Glömde totalt bort den i allt letande efter ett par skor! :)



Lista

Listor är ganska roligt ibland! Och bara för att jag har så fruktansvärt tråkigt o lite att skriva så får jag väll roa mig med en lista som jag hittade på nåns blogg.

1. Pierca näsan eller tungan ?
Inget av dom, men måste jag välja så näsan.
2. Vara seriös eller rolig ?
Beror på situation
3. Dricka röd eller grön mjölk ?
Beror vart man bor! :P Grön i sthlm = röd i norrland :)
4. Brinna upp eller drunkna ?
ehh...  inget? :S
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar ?
Lätt mina föräldrar!! -sakna-
6. Tycker du om någon ?
Många! (familj, vänner, pojkvän, bäbisarna .... )
7. Sol eller måne ?
sol! (då är det iaf ljust ute! ;))
8. Vinter eller höst ?
höst
9. Soligt eller regn ?
sol !!
10. Vaniljglass eller chokladglass ?
vaniljglass!
11. Hur mycket är klockan just nu ?
20.22 (borde int den frågan va i slutet??)
12. Fullständigt namn?
Eva Jannice Sundberg
13. Vart vill du bo ?
Hmm... Helst nära familjen (men dom borde flytta hit tkr jag!! :) )
14. Hur många barn vill du ha?
2
15. Vill du gifta dig?
Absolut! Vet redan hur jag vill ha allt!! ;) 
16. Rullar du spaghettin eller skär du den ?
Skär
17. Har du ätit sushi?
Japp, va int så farligt som ja trodde :P
18. Favoritglass?
mjukglass kanske?
19. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet ?
ett paket me nå müsli
20. Humör ?
Trött, irriterad, uttråkad
21. Har du någonsin blivit jagad av polisen ?
Hahaha, nej !
22. Har du en hund ?
Nej, men två katter!
23. Tycker du att du är attraktiv ?
Hmm... No comments!
24. Sover du helst själv eller med någon?
Är beroende och kan inte sova ensam!
25. Tror du på spöken ?
Yes


Måndag...

Kort resumé av dagen:  steg upp 15 min försent (var trött!) - kom till jobbet - ut och börja jobba - luncha med arbetskompisarna på Burger King (Pinsamt dåliga ställen inne i Farsta!!) - Va irriterad! - slutade - åkte hem ...  Ja egentligen ha ja inte gjort nått idag utan de ha varit som vanligt...

Ska ringa mamma nu! :) om ja får Skype o funka vill säga! :S


Inflyttningsfest och födelsedagsfirande!

Igår hade Ninni och Yonge "kalas". Ninni fyller år och Yonge har nyligen flyttat in till Ninni så det var full rulle! :)

Vi kom fram vid 6 snåret och det var redan full fräs. Ninni hade sina polare från "finished" där (Erik, Smiskah o Korax) som va riktigt duktiga på att hålla igång. Vi spelade bl.a deras "örebro ölspel"... Kul hade vi! fick skratta rejält ett antal ggr åt vissa personer! :)  Erik lyckades däcka redan vid 22, och dub har däremd mött sin överman!  (brukar vara dub som däckar vid den tiden, men trott eller ej, han va vaken hela kvällen igår!! ;) )

Över huvud taget var det en riktigt trevlig och lyckad kväll.  Kom hem vid ett ungefär.

Alex hade dock en mindre lyckad hemresa som jag skrattar än åt! Bra jobbat alex!!

image46
Bland dom enda "normala" bilderna på mig! haha


image45
Alex o jag är bäst på grimaser! 



image44
Jag och Åsa


image47
Jag, Ninni, Smiskah o Erik



varför?

Varför känner man sig så fruktansvärt stöddig på dagen och tycker att "jobba en extra dag spelar ju ingen roll. Det är ju pengar ffs" !? och när man kommer hem så ångrar man sig!!  Sån är jag iofs inte speciellt ofta, men just idag? fattar inte? Jobbade extra i tisdags och nu har jag tagit på mig att jobba extra imorgon 8-14? Är jag sjuk? Visst, det ger jäkla bra extracash, frågan är bara; Är det värt det?  På sätt o vis; JA! på sätt o vis nej!  Skulle ge mkt för att få sova ut imorgon! Men dom där extrapengarna kommer sitta fint när man väl ser dom!   Och nästa månad kommer bli jäkla najs alltså, bara jag inte blir sjuk nått!  Jobbat extra två dar = kval + storhelg ... Ja tack jag kanske inte är så ledsen ändå! ;)



Dagens kram: Yvonne, för att det var tack vare dig jag fick jobba i Hökis idag! ;)

"på andra sidan"

När klockan var 07.51 och jag stod och väntade på tunnelbanan ringde chefen och sa att jag ska jobba i Hökarängen idag. Jag är egentligen stationerad i Farsta, men idag hade Hökis folk som va sjuka och därför fick jag rycka in. Först blev jag lite arg, jag vill ju gå till mina!  Men väl framme i Hökis insåg jag fördelarna... Eftersom jag endast träffat ett fåtal av brukarna på denna sida så blev min "lista" mycket bra! Sitter och njuter av att slippa stressa och att ha fått äta min lunch i lugn och ro! Tänk o ha det såhär varje dag? :)

Lyssnade på Rix morgonzoo i morse och hann med att höra Gerts fredagsfräckis, den gick något sånt här:


En man ska åka taxi och går fram till en första taxin i kön. "Hej jag ska till flygplatsen, jag har inga pengar men du får en avsugning" Taxichauffören kastar ut mannen, och mannen går vidare till bilen bakom. Han säger samma sak igen och får nekande svar. Han går från bil till bil tills han kommer fram till den sista i kön. Han säger "Kör mig till flygplatsen och du får 1000 kr" Taxichauffören säger glatt åt honom att hoppa in och de kör förbi de andra taxibilarna, med mannen glatt vinkandes i baksätet...



hahahahaha. Ja tyckte den va bra iaf :P

Trött

image38

Så fruktansvärt trött jag är nu! Funderar nästan på att gå och lägga mig. Men 20.00... är det lite väl tidigt eller?? 


Funderar på att ändra layout på min blogg... Min nuvarande bild känns lite för "somrig" och det e ju för tusan snö ute!!  Och sen något annat än "Days of my life" ... Har bara inte kommit på vad än så jag får fortsätta fundera... Det känns så tråkigt :P Måste hitta på nått! på bonska kanske? Hjälp mig mamma o pappa!!  :)


Har för övrigt kollat igenom nya H&M katalogen. Blev besviken denna gång. Var inte alls mycket som föll mig i smaken!
Modet som är idag, är inget för mig. Antingen väldigt classic med kostym osv eller annars väldigt pluttenuttigt med fransar och småpjoller på eller så 70-tal... Jag är inget av det!  Så det är inte lätt att hitta bra kläder i dagens läge!  Visst stöter man på ett o annat fynd, men inte lika ofta som förr!  





Dagens kram: 
Madeleine för att hon gör dagarna på jobbet så mkt roligare!

Försökte iaf...

Idag kom det snööö. MASSOR av snö!! :D Klev ut genom dörren och innan jag var framme vid bussen (ca 50 meter bort) var jag vit! det fortsatte o vräka ner, ca 1,5 dm kom nog inom loppet av en timma. (tror ni det blev kaos i sthlm eller? lol )


 
image34
        Taget från vårt fönster ca 8.00 (av Ibbe)


Iaf så är ju inte mina skor de bästa. Så jag tänkte vara smart . Tog skoskydden och satte runt fötterna och in i skorna. Trodde verkligen att det skulle hjälpa.... När jag kom hem va mina fötter lika blöta (och kalla!) ändå! :(  Nån som har tips? förutom att köpa nya skor? :)





Jobbet har varit katastrof idag. Orkar inte gå in på varför, men att tycka att det är vårat fel att vi inte "får behålla folk".... Vafan de är väll inte lika dumma som oss som stannar kvar!




Kolla gärna in min pojkväns blogg "En etta för fyra"! Han har lagt upp massa gulliga bilder på våra katter :)

Nej nu är det mat!
Ciao!

Touching The Void

image32


Genre:

Dokumentär/drama/sport

Detta är den sanna berättelsen om Joe Simpson och hans vän Simon Yates som ska bestiga berget Siula Grande i de peruanska anderna. Ingen annan har tidigare gjort det. Det är en tuff klättring de har framför sig. En olycka leder till att Joe bryter ena benet, och att bryta benet högt uppe i bergen är i stort sett samma sak som döden. Här är berättelsen om klättraren som överlevde, mot alla odds!

Grym film! Filmen var gjord som en dokumentär där ena delen var dramatiserad som en film och det andra var Joe och Simon som berättade om deras upplevelse. Filmen grep verkligen tag i en och jag fattar fortfarande inte hur han överlevde! Detta bevisar att allt går med bara vilja !

Betyg:  4 av 5

Blöta fötter!

Har jobbat extra idag. 15.30-22.00.
Och det har varit snöblandat regn. 5 cm tjockt lager med SLASK!  FY!
Gissa om mina fötter är blöta!?!?!!

Gott Nytt År!

 

Gott Nytt År
önskar
Jannice, Ibbe, Lurvas & Tuffe

RSS 2.0