Mat & bio...

Igår hade vi en liten myskväll. Både bio och mat blev det!

Vi började med att äta på en grekisk restaurang; Faros som låg på södermalm. Vi hade sen tidigare bokat bord till 19.00 och kom fram ca 3 minuter innan. Mannen som tog emot oss i entrén verkade väldigt stressad och tog ingen som helst ögonkontakt, han sa åt oss att vänta och vi fick vänta ca 5-10 minuter på vårat bord.

Miljön var hur mysig som helst, gammaldags och mörkt mysig stämning. det såg ut som att det var en gammal lägenhet som var ombyggd för det var inte en stor matsal utan det var många små rum och vrår där det stod bord. Vi blev placerade mitt emellan två andra par (de drog bara isär borden). Det kändes inte så "privat" att sitta där. Helst vill man ju sitta lite för sig själv så man kan prata ifred utan att behöva tänka på att folk kanske hör. Eller åtminstone få sitta mer än ½ meter bort från nästa bord vore ju önskvärt. Vår servitris var dock bra och väldigt uppmärksam och trevlig :)


image69
                                                     Kall meze tallrik
 
Iallafall, till förrätt tog vi; Kall mezetallrik och Ibbe tog även lite dolmades och sen en tallrik med feta
Till varmrätt blev det vanliga souvlaki (ibbe tog en mix och fick både fläskkött, lamm, nötkött.)
Att dricka: Ett glas vitt för mig och Ibbe drack en vanlig cola.
Summa: alldelens för mkt!



Bio!
Sedan bar det av till biografen på söder. Vi hade bokat biljetter till filmen; Försoning med Keira Knightley & James McAvoy.

image70


"England, året är 1935. Det är varmt, den varmaste dagen hittills denna långa sommar. Trots att nazismen växer sig starkare i Tyskland och världen står på tröskeln av ännu ett världskrig, spenderar Briony Tallis och hennes familj några lata dagar i lyx i deras enorma viktorianska hus utanför London. Hettan är kvävande och de sedan länge undertryckta känslor som familjemedlemmarna bär på, hotar att brisera under det att veckoslutet fortskrider. Briony är en nybliven författarinna med livlig fantasi. Genom en rad missuppfattningar utpekar hon hushållerskans son, Robbie Turner, för ett brott han inte begått. Robbie och Cecilia, Brionys syster, är förälskade i varandra och Brionys anklagelser får inte bara konsekvenser för det unga kärleksparet, utan förändrar familjen Tallis liv för alltid."

Filmen var otroligt vacker och välspelad! Trots att det under vissa stunder blev lite långdraget så sitter man som fastklistrad i bioduken. underbara skådespelare och en underbart fin historia. Så fort det kan gå när ett barn tror sig se något. Något som förändrar hela livet...   ett gripande drama! Helt klart värd att se!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0